Superprofesionāļi • IR.lv

Superprofesionāļi

5
Uldis Pāvuls

 

Dažu gadu laikā neatkarīgo speciālistu skaits, kas strādā tikai projektos un nav pilna laika darbā vienā uzņēmumā, ASV varētu sasniegt 20 miljonus, vēsta Harvard Business Review. 80% no šiem neatkarīgi nodarbinātajiem ir apmierināti ar savu situāciju.

Arī Latvijā pieaug cilvēku skaits, kas nevēlas strādāt pilnu slodzi vienā uzņēmumā. Nesen runāju ar pieredzējušu profesionāli, un viņš bija pilnīgi pārliecināts – nevēlas meklēt pastāvīgu darbu, bet gan strādāt ar dažādiem uzņēmumiem īstermiņa projektos, kuros var realizēt savas zināšanas un idejas. Viņu interesē sarežģītu problēmu atrisināšana, strādājot vadošo uzņēmumu ārējās komandās kopā ar dažādu jomu ekspertiem. Piemēram, uzņēmumam ir jārisina problēma, jāmeklē inovatīvs risinājums, resursi ierobežoti, ar savām idejām nepietiek, plānotais projekts varētu ilgt 3-4 mēnešus, papildus saviem speciālistiem jāpiesaista arī vairāki ārējie eksperti uz 2-3 dienām nedēļā. Šādā modelī uzņēmumi Latvijā ir arvien vairāk ieinteresēti, taču kādai jābūt šai sadarbībai?

Harvard Business Review iesaka veltīt īpašu uzmanību mērķu un darba uzdevumu definēšanai, papildu resursu apzināšanai, uzņēmuma iekšējā «sponsora» jeb līdera atrašanai un regulārai personiskai komunikācijai pretstatā bezgalīgai e-pastu sarakstei.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu