Raiba būšana • IR.lv

Raiba būšana

5
Foto — Dmitrijs Suļžics, F64
Anda Burve-Rozīte

Nacionālā teātra aktieris Uldis Dumpis pagājušajā sezonā nominēts Spēlmaņu nakts balvai par darbu izrādē Voiceks. Jauno sezonu viņš sagaida ar trim jaunām lomām, lai gan bijusi doma «tīties prom no teātra»

Iedzēra kafiju, uztaisīja kopā bildes. Tā augustā sākās jaunā Nacionālā teātra sezona. Dumpis starp visiem priecīgi grozījās. «Teātra sezona ar Dumpi», starp citu, parasti beidzas ne agrāk kā Jāņos, kad visi Latvijā kārtējo reizi noskatījušies 1980.gadā tapušo Limuzīnu Jāņu nakts krāsā, izsmējušies. Augusta pirmajā nedēļā Nacionālajā teātrī atsākās mēģinājumi. Dumpim būs galvenā loma jaunā režisora Aika Karapetjana iestudējumā Venēcijas tirgotājs, kā arī loma savulaik leģendārā izrādē Lilioms, ko šosezon no jauna iestudēs Edmunds Freibergs. Intervijā aktieris stāsta, kā ir sastrādāties ar jaunajiem  kolēģiem un kāpēc politiķus lamāt viņam netīk.

Vai pats atceraties laiku, kad «Uldis Dumpis» nozīmēja parastu jaunu cilvēku un šis vārds neietvēra tādu īpašu, visā Latvijā zināmu saturu?
Nu, protams! Tāda pati man sajūta par sevi kā jaunībā. Nekas nav mainījies. Aizbraucu uz dzimto Bausku, viss tāpat vien liekas. Apbrīnojamā tempā gadi ir pagājuši, sezonas nodzīvotas. Tā īsti neesmu rēķinājis, bet 46 vai 47 sezonas teātrī esmu pavadījis.

«Zvaigzne» – kā jums tas izklausās?
Tagad atliek parādīties televīzijā, un jau zvaigzne. Es domāju, ka zvaigznes ir pasaules mērogā zināmās personības. Vai Latvijā par tādām vajadzētu runāt – es stipri šaubos.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu