Irrrrr! • IR.lv

Irrrrr!

4
Foto — Romāns Kokšarovs, F64
Ieva Alberte

Bronzas medaļas ieguvēji pludmales volejbolā Mārtiņš Pļaviņš (27) un Jānis Šmēdiņš (25) cer arī turpmāk saņemt tādu emocionālo atbalstu. Naudas balvas iztērēšot Latvijā

Ja upē brauc ar laivu – uzvara, ja makšķerē no krasta – zaude. Tāds ir Jāņa tēva Andra Šmēdiņa izskaidrojums bronzai Londonā. Dienā, kad bija spēle, viņš devās makšķerēt uz Ventu. Makšķerēja no krasta, un mūsējie brazīliešiem zaudēja. Pirms nedēļas, ceturtdien, izšķirošās spēles dienā Andris atkal devās copēt – no laivas. Noķēra divus asarīšus un vienu līdaku. Mazus, tāpēc palaida atpakaļ.

Spēli Andris ar sievu Daigu skatījās divatā. «Mēs abi bijām kā uz adatām. Andris cēlās kājās, taisīja žalūzijas ciet un vaļā,» mamma Daiga Šmēdiņa atceras, ka vīrs to darījis brīdī, kad pretinieki nīderlandieši otrajā setā bija piecus punktus priekšā. Trešajā setā, kad rezultāts bija 14:10 un latviešiem līdz uzvarai trūka tikai viena punkta, Andris sievai teica: «Bronza! Tu tam tici?!» Viņa atbildēja: «Vēl ne. Kad būs pēdējais punkts, tad ticēšu.» Un bija! 

«Irrrr!» kliedza Jānis Londonas stadionā un lēcienā viņu apskāva Mārtiņš. Tobrīd Daiga Kuldīgā apskāva Andri. Bet Mārtiņa mamma Rudīte Londonā tribīnēs apskāva meitu Ievu. Viena otru – spēlētāju sievas Liene un Elīna. Valdi Dombrovski apskāva Latvijas karogs. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu