Latvijas saistības varot pārkreditēt bez problēmām • IR.lv

Latvijas saistības varot pārkreditēt bez problēmām

31
Foto: Gediminas Savickis, F64

Finanšu situācija valstī ir stabila, Valsts kasē ir 1,2 miljardi latu

Latvijas rīcībā ir pietiekami daudz iespēju un mehānismu, lai pēc pāris gadiem bez problēmām pārkreditētu valsts saistības, šādu viedokli intervijā telekompānijai LNT pauda Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš, vēsta aģentūra LETA.

Veiksmīgas pārkreditēšanās nodrošināšanai pašlaik regulāri notiek konsultācijas ar starptautiskajiem investoriem, paskaidroja Āboliņš. Latvijai ir pieejama kredītlīnija Eiropas Investīciju bankā, turklāt aizņemties esot iespējams arī iekšējā tirgū.

Pašlaik Valsts kasē ir 1,2 miljardi latu. Pēc Āboliņa vārdiem, valsts finanšu situācija ir vērtējama kā stabila un līdzekļu pietiek visu saistību izpildei. Arī valsts budžets pildās ļoti labi, lai arī atlikušajos gada mēnešos ieņēmumu temps nedaudz var samazināties. Pašlaik plānus nesasniedz tikai akcīzes nodokļu ieņēmumi, kuriem pret pērno gadu ir pieaugums, tomēr tie atpaliek no šā gada plāna.

Āboliņš pastāstīja, ka pēc “Krājbankas” krīzes strauji palielinājās pašvaldību noguldījumu apjoms Valsts kasē. Pašlaik tas vairs nav tik straujš, bet saglabājas stabils pieaugums.

Ierēdnis prognozēja, ka līdz gada beigām kredītreitingu aģentūras varētu uzlabot Latvijas vērtējumu. Tam svarīgs būs valsts lēmums par nākamā gada budžetu.

Komentāri (31)

austrisv 10.08.2012. 13.07

Tā jau summa izskatās liela, un ar to arī apsveicu pašreizējo valdību, kurai valsts kase nav iztukšota kā Slaktera un Godmaņa laikā 2009. gada sākumā.

+5
0
Atbildēt

1

    dace_roze_lmt_lv > austrisv 11.08.2012. 16.08

    Эх, вы, лапотники. Какая же это сумма.

    0
    0
    Atbildēt

    0

brigita_damme_rtk_lv 12.08.2012. 22.03

Tātad parādu nemaz nav domāts atdot, bet pārkreditēt nākošām paaudzēm…

0
-1
Atbildēt

3

janazakovica 10.08.2012. 14.46

prieks kam parkrediteet..ja var stipri pasumeeties kaa grieki un paradus norakstiis..bet latviesu kalpu un vergu dveseleem tas nav pa spekam..jo viniem jadzied koros un jadejo tautas dejaas..ko savaa himna Dievs sveti latviju vini ari ludz.. svetibu tikai tam..ko ludza to ari dabuja..

+1
-9
Atbildēt

3

    dace_roze_lmt_lv > janazakovica 11.08.2012. 16.09

    Поздравляю вас с праздником песни на кладбище. Капу свеетки.

    Дней траура больше всего в мире у кого? У меня, что ли? У вас, у хуторян.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > janazakovica 13.08.2012. 02.55

    Bet, ko tu stāsti kurlajiem un rādi aklajiem? Tautai, kam “na haļavu” pat etiķis ir salds, neiestāstīsi, ka kārtot parādus ir tikums.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > janazakovica 10.08.2012. 16.10

    Un kādas dejas un kādas dziesmas Tu dziedi un dejo? Vai tikai rūc par visu?
    Tāpat ar to ko norakstīja grieķiem komercbankas, grieķus no krīzes neizvilks! Noraksti cik gribi, dažām tautām, bet tāpat viņa snebūs apmierinātas, kaut arī dzīvo lieliskā klimata joslā!
    Labāk dziedāt un dejot nekā vaimanāt un gausties!

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu