Jūlijā visvairāk saziedots Saskaņas centram • IR.lv

Jūlijā visvairāk saziedots Saskaņas centram

23
Foto: Raimo Lielbriedis, F64

Biedru naudu visaktīvāk maksā partijas “Gods kalpot Rīgai” atbalstītāji

Jūlijā vislielākos ziedojumus saņēmusi apvienība “Saskaņas centrs” (SC), papildinot apvienības kasi ar 16 048 latiem, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) mājaslapā pieejamā informācija par partiju dāvinājumiem un ziedojumiem.

Toties biedru naudu visaktīvāk maksā šopavasar izveidotās partijas “Gods kalpot Rīgai” atbalstītāji, ziņo LETA. No 1.maija partija biedru naudā kopumā saņēmusi 96 482 latus. Partijas priekšsēdētājs Andris Ameriks biedru naudā samaksājis 18 000 latu. Iespaidīgas naudas summas iemaksājuši arī citi Rīgas pašvaldības un tās uzņēmumu darbinieki.

Vairākus iepriekšējos mēnešus ziedojumu apmēra ziņā līdere bija partija “Vienotība” un SC ziedojumi bija visai niecīgi vai arī to nebija nemaz, taču jau jūnijā SC ziedojumu apmēra ziņā bija līderpozīcijās, ko saglabāja arī jūlijā.

Lielākie SC ziedotāji jūlijā bija Leonīds Šafīrs, Nikolajs Zaharovs, Valērijs Petrovs un Māris Kalve. Viņi katrs ziedojuši pa 2000 latu.

Sociāldemokrātiskā partija “Saskaņa” jūlijā ziedojumos saņēmusi 0,80 latus, ko iemaksājis Vasilijs Podļesnijs.

Otrajā vietā ziedojumu apmēra ziņā pagājušajā mēnesī ierindojas “Vienotība”, kurai ziedoti 2152 lati. Lielāko daļu – 2000 latu – partijas kasē ieskaitījis Rīgas domes deputāts Ēriks Škapars.

Salīdzinājumam – no 1.maija līdz šodienai SC biedru naudā saņēmis vien 800 latu, bet “Vienotība” – 3620 latu.

“Visu Latvijai!” jūlijā ziedoti 265 lati, Nacionālajai apvienībai “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK – 482 lati, bet apvienībai “Tēvzemei un brīvībai”/LNNK – 50 lati.

Latvijas Zemnieku savienība jūlijā ziedojumos saņēmusi 750 latu, bet Reformu partijai, Zaļo un zemnieku savienībai, Latviešu Zemnieku savienībai un Latvijas Zaļai partijai ziedojumu nav bijis.

 

Komentāri (23)

Zane Degro 06.08.2012. 13.32

Viss loģiski: nav vajadzīgs ne KNAB, ne nu jau nopirktā Valsts kontrole, lai saprastu, ap kuru partiju koncentrējas lielākie valsts izzadzēji un cerētāji uz turpmāku zagšanas iespēju.

+5
0
Atbildēt

0

austrisv 06.08.2012. 13.03

Nav jau brīnums, ka Sc saņēmis visvairāk naudas no 20% partijas biedriem. tie zina, kur to krējumu novirzīt, lai vēlāk dzīvotu sviestā!

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu