Ušakovs: 11.novembra krastmalā sarīkot diskotēku var piedāvāt jebkurš • IR.lv

Ušakovs: 11.novembra krastmalā sarīkot diskotēku var piedāvāt jebkurš

18
Rīgas mērs Nils Ušakovs. Foto: Kaspars Krafts, F64

Rīgas mērs līdzīgu pasākumu sola sarīkot arī latviešu mūziķiem

Pagaidām nav zināms, vai nākamajā gadā Rīgā, 11.novembra krastmalā notiks “Jaunā viļņa” diskotēka, tomēr Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) uzskata, ka piedāvājumu sarīkot līdzīgu pasākumu var iesniegt jebkurš.

Intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” Ušakovs stāstīja, ka šogad bija sanākusi laba kombinācija, Jūrmalā notiek pats konkurss, taču izklaide citā pilsētā, šoreiz Rīgā. “Domāju, ka pasākums izdevās, jo par tik demokrātiskām cenām atnākt un paklausīties tos mūziķus, kurus nesen redzēja uzstājoties televīzijā, ir lieliski. Tas, ka uz šo pasākumu bija ieradušies 15 000 cilvēku liecina, ka tādus var rīkot vēl, tāpēc Rīgas domei nākamajam gadam vajadzētu padomāt par vismaz pieciem lieliem pasākumiem vasarā,” sacīja Ušakovs.

Tomēr Rīgas mērs nevar apgalvot, ka nākamajā gadā atkal notiks “Jaunā viļņa” diskotēka, bet uzsvērti sacīja, ka noteikti līdzīgs pasākums tiks rīkots arī latviešu mūziķiem, vēsta LETA.

Naktī no piektdienas uz sestdienu Rīgā, 11.novembra krastmalā, notika “Jaunā viļņa” diskotēka, kuru apmeklēja 15 000 cilvēku.

Diskotēkā uzstājās Krievijas šovbiznesa zvaigznes – “A studio”, Potaps un Nastja, Vera Brežņeva, Ivans Dorns, Jolka, “Nyusha”, Ani Loraka, Poļina Gagarina, Irina Dubcova, Džamala, Dominiks Džokers, Timurs Rodrigezs un citi populāri mākslinieki. Īpašā viesa statusā bija Timati.

Kā uzskata Rīgas domes vadība, diskotēka popularizēja Rīgu visā pasaulē, jo tā tika rādīta tiešraidēs, kā arī tikšot veidoti ieraksti un sižeti. Nakts diskotēku translējis kanāls “MUZ TV”, kura auditorija ir ap 40 miljoniem skatītāju, Ukrainas valsts televīzija, kura auditorija ir 17 miljoni, Kazahstānas televīzija ar 10 miljonu auditoriju. Pasākumu filmējusi “RTR”, kura auditorija ir 39 miljoni skatītāju, kā arī Latvijas televīzijas LNT un TV5.

Pasākumā tika aizturēti daži narkotiku lietotāji un pāris pār mēru iereibuši cilvēki. Par narkotisko vielu lietošanu policija aizturējusi sešas personas, pret kurām sāktas administratīvās lietvedības, bet viena persona aizturēta par narkotisko vielu glabāšanu. Šajā gadījumā sākts kriminālprocess.

Par atrašanos sabiedriskā vietā tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu un godu, noformēti divi administratīvo pārkāpumu protokoli, bet vēl divi protokoli noformēti par sīko huligānismu.

Domes vadības politiskā opozīcija skaļi iestājās pret šo pasākumu, protestējot gan pret krastmalas slēgšanu transportam, gan pret “Latvijas kultūrtelpai nepiedienīga” pasākuma rīkošanu 11.novembra krastmalā.

 

Komentāri (18)

daina_tabuna 30.07.2012. 12.09

… popularizēja Rīgu visā pasaulē…

No Klusā okeāna līdz Brestai un no Murmanskas līdz Pamiram nudien nav “visa pasaule”. Vai arī Rīgas domes amatpersonas ģeogrāfiju mācījās kompartijas augstskolā, kur bez PSRS uz pasaules kartes bija vēl tikai Kuba, Ziemeļkoreja un Vjetnama/Laosa?

+11
-2
Atbildēt

1

    dzintarz > daina_tabuna 30.07.2012. 12.30

    No Klusā okeāna līdz Brestai un no Murmanskas līdz Pamiram nudien nav “visa pasaule”.
    ========
    Iedzīvotāju skaita ziņā, protams, nē.
    Bet sagrābto teritoriju un globālo resursu ziņā sanāks teju 1/6 daļa pasaules.
    Tas tak arī labs sniegums, vai ne?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Pēterītis 30.07.2012. 12.06

Vai Ušakovs kaut vienu teikumu spējīgs pateikt bez demagoģijas?

+11
-2
Atbildēt

0

dace_ampermane 30.07.2012. 12.05

Rīgas mērs līdzīgu pasākumu sola sarīkot arī latviešu mūziķiem

Kas ta viņam cits atliek pirms vēlēšanām, jācer, ka mēs neesam tik stulbi lai par viņu balsotu.

+8
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu