Olimpiādes organizatori noraida bažas par tukšajām sēdvietām • IR.lv

Olimpiādes organizatori noraida bažas par tukšajām sēdvietām

37
Britu policisti vēro skatītājus pie stadiona. Foto: EPA/LETA

Skatītāji priekšroku dod bezmaksas sacensībām, piemēram, riteņbraukšanai

Olimpisko turnīru norises vietas vēl būs pilnas ar skatītājiem, atbildot uz nosodījumu Olimpiādes organizatoriem par nespēju pulcēt pietiekamu līdzjutēju skaitu, norādīja Londonas olimpisko spēļu organizācijas komitejas priekšsēdētājs Sebastjans Ko.

Lielbritānijas iedzīvotāji pauduši sašutumu par to, ka olimpisko tenisa, peldēšanas un vingrošanas sacensību norises vietās redzamas tukšas skatītāju tribīnes, lai arī brīdī, kad biļetes uz Olimpiādi parādījās pārdošanā, bija vērojama masveida interese, vēsta LETA.

Londonas olimpisko spēļu organizācijas komiteja (LOCOG) iepriekš norādījusi, ka brīvās vietas paredzētas “olimpiskajai ģimenei” – olimpiskajām amatpersonām, sporta federācijām, sportistiem, medijiem un sponsoriem. Ko uzsvēra, ka tukšas sēdvietas būs tikai Olimpiādes sākumposmā un tas neesot neparasti. “Nedomāju, ka tā būs ilgstoša problēma Londonas Olimpiādē,” viņš norādīja.

Organizatori šobrīd strādā pie tā, lai tukšās sēdvietas olimpisko turnīru laikā tiktu aizpildītas. Karavīriem, kuri nodrošina kārtību Olimpiādes laikā, svētdien tika piedāvāta iespēja vērot vingrošanas sacensības. Tāpat klātienē vērot slikti apmeklētos sporta pasākumus varēja Anglijas skolēni un skolotāji.

Pustukšas tribīnes bija vērojamas arī Vimbldonas olimpiskajā tenisa turnīrā, kā arī peldēšanas, badmintona, jāšanas sporta un volejbola sacensībās.

Pretēji tukšajām sēdvietām stadionos uz ielas, kur svētdien notika sieviešu riteņbraukšanas grupas brauciens, bija vērojams milzīgs skatītāju pūlis. Biļete ieejai riteņbraukšanas sacensību vietā nebija nepieciešama.

Lielbritānijas kultūras ministrs atzina, ka tukšie stadioni radījuši vilšanos, jo liels skatītāju skaits, kas nodrošina izcilu atmosfēru, bijusi Londonas Olimpiādes prioritāte.

Tikmēr Lielbritānijas policija izmeklē nelegālu Londonas Olimpiādes biļešu tirdzniecību, kurā esot iesaistīti trīs oficiālie olimpisko spēļu biļešu izplatītāji.

Britu laikraksts “The Sun” iepriekš apgalvojis, ka viņu rīcībā ir materiāls, kas pierāda Olimpiādes amatpersonu un biļešu pārdevēju nelegālās darbības. Pēc laikraksta iesniegtā materiāla izskatīšanas sākta izmeklēšana.

Londonas olimpiskās spēles ilgs līdz 12.augustam. Četrgades prestižākajā sporta pasākumā aptuveni 10 500 sportisti sadalīs 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.

 

Komentāri (37)

mārtiņš meiers_ 30.07.2012. 22.18

Var jau būt, ka kļūdos, taču, manuprāt, Olimpisko spēļu biļešu tirdzniecība, tāpat kā PČ hokejā gadījumā šogad, vēl tika veidotas vēl “biezajos gados”, kad varēja uzlikt puslīdz astronomisku summu, un cerēt, ka “gan jau” ļaudis “pavilksies”.
Tāds iespaids radās redzot tukšās vietas…

0
0
Atbildēt

0

ivetao2007 30.07.2012. 19.39

Savā laikā LETA bija varena ziņu aģentūra. Tagad daudzu un dažādu muļķību izplatītākja. LETA Par XXX Olimpiādes spēlēm, neprcīzi iiztulkojusi organizāčijas komiteja priekšēdētāja Sabastana Kou [ Ko – tā raksta LETA]vārdus.LETA mespēj saprast, ka Olimpiāde ir LAIKA VINĪBA olimpisklajā kustībā. IR LETA “laiž gaisā” ziepju burbuļus. IR to nevajadētu laist savās slejās.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu