Infografika: Krievijas investīcijas Latvijā • IR.lv

Infografika: Krievijas investīcijas Latvijā

37

Cik lielu ieguldījumu Latvijas uzņēmumos devuši Krievijas pārstāvji? “Lursoft” apkopojis datus par Krievijas investoru ieguldījumiem Jūrmalas uzņēmumos.

Kopumā uz šāgada jūlija vidū Krievijas pārstāvju uzkrātās investīcijas Latvijas uzņēmumos bija Ls 206,105 miljoni, no kurām 7,574 miljoni latu ieguldīti Jūrmalas pilsētā reģistrētajos uzņēmumos.

Vislielākās investīcijas šo gadu laikā ieguldītas a/s Kūrortviesnīca “Daina” pamatkapitālā, t.i., 2,070 miljoni latu. Otrs uzņēmums, kurā ieguldīto investīciju apjoms pārsniedza miljonu latu, ir SIA “LN 25” (1,194 miljons latu).

2011.gadā strauji palielinājies to Jūrmalas uzņēmumu skaits, kuros Krievijas pārstāvji ieguldījuši investīcijas. Proti, gada laikā uzņēmumu skaits pieaudzis no 89 līdz 113. Tiesa gan, kopējais investīciju apjoms pērn bijis zemākais pēdējo sešu gadu periodā.

Visvairāk investoru savus līdzekļus ieguldījuši Jūrmalas uzņēmumos, kuri kā savu pamatdarbības sfēru norādījuši citu mašīnu un iekārtu vairumtirdzniecību (kopumā astoņi investori no Krievijas). Savukārt vislielākās investīcijas (2,070 miljoni latu) ieguldītas viesnīcu nozarē (izmitināšana viesnīcās un līdzīgās apmešanās vietās).

 

Komentāri (37)

smurrisrenaars 30.07.2012. 16.29

Tā ir okupācija.

+1
0
Atbildēt

0

lailabidzane 30.07.2012. 15.37

.
Formāli cipariņi. Bez kādas jēgas un satura.

Kāpēc virsrakstā ir Latvija, ja “analizēti” ir tikai 3,6% no visām investīcijām?

Kāpēc ne vārda par uzņēmumiem, kuru nosaukumā ir LN? Ja tādi ir vienā adresē reģistrēti veseli trīspadsmit, un tikai trijos no tiem ir investēts 35% no visām aplūkotajām investīcijām Jūrmalā!

Vien pieminēts, bet bez skaidrojuma atstāts ieguldījumus baudījušo uzņēmumu skaita pieaugums 2011., un arī 2010.

Visa cita info ir formāla un stipri bezjēdzīga, ņemot vērā partikulāru gadījumu būtisko ietekmi. Piemēram, viesnīcu biznesa līdera vietu nozaru kontekstā nodrošina viena vienīga investīcija.

+1
0
Atbildēt

0

janazakovica 30.07.2012. 14.54

taas ir tikai gaisaas un noraditaas investicijas..cik krievi ir ivestejusi pa tumso uz formali rezidentiem piederosam firmam..interhaus un laventa ivesticijas jau bus ap 200 milj.ls vel basarina draugi no maskavas..ir jaredz kas notiek reali jumalaa tad bus pavisam cita aina.10 reiz labaka nekaa noradits infografikaa..bet zviedri seit tikai pardod savu pensionaru naudu.. labak seit ir krievi un vinu nauda neka kiniesi negeri arabi vai zidi..

0
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu