Amerika partija - biedru naudas ieņēmumu līdere • IR.lv

Amerika partija – biedru naudas ieņēmumu līdere

10
Partijas ''Gods kalpot Rīgai'' dibināšana. Foto: Lauris Vīksne, F64

Dāsni ziedo partijas līderis un Rīgas pašvaldības uzņēmumu vadītāji

Šogad par saņemto biedra naudu līderi kļuvusi tikai maijā reģistrētā partija ‘’Gods kalpot Rīgai”, liecina informācija Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja uzturētajā partiju finanšu datubāzē, vēsta Latvijas Radio.

Rīgas vicemēra Andra Amerika vadītās partijas biedri pusotra mēneša laikā spējuši savai organizācijai atvēlēt vairāk nekā 96 000 latu. Rīgas vicemēra partijas biedra naudu maksātāji galvenokārt ir Rīgas domes struktūrvienību un pašvaldības uzņēmumu vadītāji, no kuriem vairāki desmiti spējuši veltīt partijai vismaz tūkstoti latu. Pats Ameriks partijai atvēlējis 18 tūkstošus latu, bet SIA ‘’Rīgas nami” valdes priekšsēdētājs Kārlis Kavacs – 9000 latu.

Par biedru aktivitāti gandarījumu Latvijas Radio paudis partijas līderis Andris Ameriks: ‘’Domāju, ka biedra naudas ir viens no partijas disciplīnas jautājumiem. Mums statūtos teikts, ka biedra nauda var būt lats vai vairāk. Patlaban partijā ir 400 biedru, tā ir jaunākā partija. Kad to dibinājām, apzinājāmies, ka šī organizācija pašiem būs jāuztur. Pareizi, ka partijas biedri maksā biedra naudu, jo tas var mazināt interešu konfliktu. Primārais, ja biedri izveido savu organizāciju, tad biedri rūpējas par šīs organizācijas uzturēšanu. Tāpēc arī es pārskaitīju ne maksimālo summu, bet tuvu tai. Es biju viens no iniciatoriem šādas lokālpatriotiskas Rīgas partijas izveidei, arī mans pienākums ir kā partijas biedram sekmēt to, lai partija būtu spējīga uzturēt sevi.”

‘’Gods kalpot Rīgai” tuvākā sekotāja ‘’Vienotība” kopš gada sākuma biedra naudās saņēmusi nepilnus 25 000 latu.

Komentāri (10)

Una Grinberga 27.07.2012. 16.13

Vai kāds man var pastāstīt, kā Ameriks ir “sakrājis” 1.5 milj LVL pēdējos 10 gadus sēžot tikai valsts iestādēs? Vai tiešām iekrājumi no tulpju laikiem?

+12
-2
Atbildēt

1

    k403 > Una Grinberga 27.07.2012. 17.12

    Viņš sēž vairākās valdēs. Ja gadā nopelna 150 stabus vidēji, tad 10 gados 1,5 miljoni arī sanāk un tad var pat sākt dzīvot tikai no procentiem…
    Un gan jau viņš kaut ko nopelnīja arī 90. gados. Tā kā mūsu drošības iestādēm nepatīk visādi “Krievijas spiegi” un cilvēki no “nepareizajām” partijām, tad jau sen tas Ameriks sēdētu. Bet realitāte ir tāda, ka viņam neko piesiet nevar. Tikai rakstīt komentārus internetā var, par ko viņam ne silts ne auksts…

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

janazakovica 27.07.2012. 13.56

ameriks komjaunatnes laikaa savas karjeras intresees bija spiests melot no agra rita lidz velam vakaram..kas tagat mainijies..?tikai nosaukumi..bet ameriks zirgaa.. ar veco komjauniesu draugu karginu pastaigajoties pa vecrigu apsprieot jaunos biznesa planus..

+10
-2
Atbildēt

1

oktaavs 27.07.2012. 18.16

Kas kontrolē Rīgu, tas kontrolē gandrīz visu valsti. Nu, vismaz 1/3.
Secinājumus vajag ? Apbrīnojami, ka par to klusē gandrīz visi :(

+8
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu