Sudraba: Būtu grūti iestāties kādā partijā • IR.lv

Sudraba: Būtu grūti iestāties kādā partijā

19
Valsts kontroliere Inguna Sudraba. Foto: Kaspars Krafts, F64

Valsts kontroliere pēc pilnvaru beigām tēmē uz darbu privātajā sektorā

Valsts kontroliere Inguna Sudraba pēc pilnvaru beigām šī gada decembrī kā vienīgo risinājumu redz darbu privātajā sektorā, bet ne politiku, raksta ‘’Diena’’. Viņasprāt, politika nevar būt maizes darbs, bet pārvaldē viņa nevarēs darboties iespējamā interešu konflikta dēļ.

«Man būtu ļoti grūti iestāties jebkurā no esošajām partijām. Es zinu, cik tur ir vārdu un kāda ir reālā darbība. Es nevaru laipot un iet pret sirdsapziņu, es neteikšu, ka tā ir pareizi, tikai tāpēc, ka 50 citi teiks, ka tā ir pareizi,» saka Sudraba.

Jau vēstīts, ka pēc Sudrabas pieļāvuma iesaistīties politikā Saeimas priekšsēdētāja, ‘’Vienotības’’ līdere Solvita Āboltiņa viņai pārmeta amata izmantošanu politiskiem paziņojumiem un tukšu kritiku par valdības darbu, neiesakot konstruktīvus risinājumus. Sudraba savukārt uzsver, ka nav piedalījusies politiskās sarunās un ārpus Saeimas un valdības sēdēm gandrīz netiekas ar politiķiem.

Ekspolitiķis Gundars Bērziņš, kurš, iespējams, bijis viņas ieteicējs valsts kontrolieres amatam, vērtē: «Spēcīga personība – kur viņa gribēs, tur vietu sev atradīs, atrast vietu politikā viņai nav problēmu.»

Sudraba pauž, ka negrasās paziņot par savas partijas dibināšanu un neaicinās visus, kas vēlas, tajā iestāties. Tomēr tas esot atkarīgs no tā, «kāda situācija valstī attīstās», un «ja cilvēki paši mēģina un veido, tas ir citādi».

Sudraba no 1992. līdz 2003. gadam strādāja Finanšu ministrijā (FM), divus gadus par ekonomisti, ievērojamu periodu bija valsts sekretāres vietniece. No ministrijas aizgāja laikā, kad ministrs bija Valdis Dombrovskis. «Es aizgāju no FM, jo mani neapmierināja profesionālā vide, kādā darbs tika organizēts, bet tas nenozīmē, ka esmu uz kādu personīgi apvainojusies. Es esmu pieradusi strādāt, ja skaidri zina, kas jāsasniedz, bet tā bija mētāšanās, šaudīšanās, tādā vidē es nevaru strādāt,» atceras Sudraba. Kāda viņas bijusī kolēģe, kura nevēlas nosaukt savu vārdu, atceras, ka nācies noraidīt opozīcijas priekšlikumus, bet pēc kāda laika tie paši priekšlikumi jāslavē, jo tos tagad bija iesniedzis ‘’Jaunais laiks’’. Toreizējā valsts sekretāre Valentīna Andrējeva esot pratusi pielāgoties, bet Sudraba – ne.

Par mītu Sudraba sauc Āboltiņas izteikumu, ka valsts kontrolierei ir tuvas attiecības ar ‘’Saskaņas centra’’ (SC) atbalstītājiem. Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs (SC) uzskata, ka Sudraba neesot spērusi nopietnu soli uz SC pusi: «Iestāties gatavā partijā nozīmē pieņemt visus tās biedrus. Viņai būtu neērti atrasties blakus vienam otram cilvēkam SC rindās.»

Par savu politisko «platformu» I. Sudraba saka: «Es aizstāvu pozīciju, kur cilvēks ir centrā. Kas ir vajadzīgs, lai cilvēks gribētu dzīvot, būtu novērtēts, izglītība un veselības aprūpe nodrošināta. Es enerģētiski jūtu vidi, kurā atrodos, un es to jūtu iztukšotu, tajā nav pozitīvā lādiņa.»

Komentāri (19)

Una Grinberga 26.07.2012. 09.59

Sudraba no 1992. līdz 2003. gadam strādāja Finanšu ministrijā (FM), divus gadus par ekonomisti, ievērojamu periodu bija valsts sekretāres vietniece. No ministrijas aizgāja laikā, kad ministrs bija Valdis Dombrovskis. «Es aizgāju no FM, jo mani neapmierināja profesionālā vide, kādā darbs tika organizēts, bet tas nenozīmē, ka esmu uz kādu personīgi apvainojusies. Es esmu pieradusi strādāt, ja skaidri zina, kas jāsasniedz, bet tā bija mētāšanās, šaudīšanās, tādā vidē es nevaru strādāt,» atceras Sudraba.

Mjā, 11 gadu laikā saprata, ka nepatīk profesionālā vide FM. Varēja jau izdomāt kaut ko ticamāku! Un tad Kargins & Co uzaicināja uz “profesionālu vidi”, jo Parex taciņa caur FM bija nostaigāta melna? Sudraba jau droši vien pēc tam teiks, ka VK ir ievedusi profesionālismu… tikai palasot dažus ziņojumus, mati ceļas stāvus, cik nekonsekventi un demagoģiski tie ir…

+19
-3
Atbildēt

2

    dzintarz > Una Grinberga 26.07.2012. 12.01

    Tādām personām Maskavas Nesakaņu Centra politiskā kapsēta ir īstā noliktava..

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    dro > Una Grinberga 26.07.2012. 10.07

    Labs:)

    +5
    0
    Atbildēt

    0

Ilze Nagla 26.07.2012. 13.53

Interesanti, kurš privāts uzņēmums tik publisku tanti ņems darbā? Un vēl pie reizes – kašķu tanti, kura redz tikai balti melnās krāsās. Ja vienīgi ar privāto viņa nedomāja valsts kapitālsabiedrības. Nekas cits neatliks, kā vien iet politikā vai strādāt pie krieviem.

+11
0
Atbildēt

0

ltvpanorama 26.07.2012. 11.39

nu kam tad viss šīs lētais piārs un S. kundzes izteikumi, kuri tiek citēti dažādās ” NRA” un ” Dienās” ar apskaužamu regularitāti,ja ne gatavošanās politikai..bet būtībā valsts augstai ierēdnei nepiedienētos muldēt pa dajebko un ar tādu regularitāti.. toties par viņas profesionālā darba rezultātiem kaut kā dzirdams nav..

+10
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu