Pārcilvēks • IR.lv

Pārcilvēks

4

Amerikāņu peldētājam Maiklam Felpsam (27) vajag vēl tikai trīs medaļas, lai kļūtu par visu laiku veiksmīgāko olimpieti. Londonā viņš iecerējis nopelnīt septiņas!

Katru nakti Felpss peld tumsā. Tad pamostas, dodas uz baseinu un peld ar aizvērtām acīm. «Man dažas aizsargbrilles aizkrāsotas ar flomāsteru,» viņš saka. Lai neietriektos sienā baseina galos, viņš veic apgriezienus pēc intuīcijas. «Mēs to darām, lai pilnībā izjustu roku vēzienus. Izklausās dīvaini, protams, bet mēs gribam būt gatavi burtiski jebkādam negaidītam pārsteigumam. Es ne par ko negribu zaudēt sajūtu, ka pilnībā kontrolēju situāciju.»

Šādai pieejai ir savs iemesls. Kad pirms četriem gadiem Pekinā Felpss izcīnīja astoņas zelta medaļas, vienā no distancēm atgadījās nepatīkams traucēklis – 200 metru tauriņstila peldējuma finālā gar sportista brillēm sāka sūkties ūdens. Taču nekādas panikas. Viņš šādai varbūtībai bija gatavojies. Felpss ne tikai uzvarēja, bet pat uzstādīja jaunu pasaules rekordu. «Ja es nebūtu gatavojies dažādām ķibelēm, es droši vien būtu apstulbis. Tāpēc trenējoties es peldu tumsā.»

Ar peldēšanu Maikls sāka nodarboties septiņu gadu vecumā, bet perfektu peldējumu savā prātā viņš vizualizē kopš 12 gadu vecuma. Mamma viņam bija atradusi prasīgu treneri Bobu Boumenu, jo puika sirga ar uzmanības deficīta sindromu un hiperaktivitāti – bija jāatrod nodarbošanās, kas palīdzētu nokausēt viņa pārmērīgo enerģiju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu