RP varētu sadarboties ar SC pašvaldībās, bet ne kopīgā sarakstā • IR.lv

RP varētu sadarboties ar SC pašvaldībās, bet ne kopīgā sarakstā

58
Reformu partijas valdes priekšsēdētāja vietniece Sandra Sondore-Kukule. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Sondore-Kukule: SC valdībā būtu pasargājis no iekšpolitiskiem satricinājumiem

Reformu partijas (RP) valdes priekšsēdētāja vietniece Sandra Sondore-Kukule neizslēdz sadarbību ar politisko organizāciju “Saskaņas centrs” (SC) pēc nākamgad paredzētajām pašvaldību vēlēšanām. Intervijā laikrakstam “Diena” viņa gan uzsver, ka RP neveidošot nekādus kopīgus sarakstus ar SC.

Sondore-Kukule atklāja, ka RP patlaban runā “par principiem, kas varētu būt par pamatu sadarbībai pašvaldību priekšvēlēšanu periodā Rīgā ar “Vienotību””. “Bet tā ir tāda taustīšanās,” sacīja politiķe.

SC iesaistīšana valdības veidošanā pagājušajā rudenī, iespējams, būtu pasargājusi no vairākiem iekšpolitiskiem satricinājumiem, kas nāca vēlāk, uzskata RP pārstāve. Pēc viņas domām, vairāku SC līderu piedalīšanās parakstu vākšanā un referendumā par krievu valodu kā otro valsts valodu “zināmā mērā bija diktēta no aizvainojuma, kādā veidā šī apvienība tika izraidīta no koalīcijas sarunām un iespējas piedalīties valdības veidošanā”, atreferē aģentūra LETA. Kā uzskata politiķe, tā bijusi SC līderu nopietna kļūda gan īstermiņā, gan ilgtermiņā.

“Ņemot vērā tos principus, uz kuriem tika veidota Reformu partija, nostāja, ka ir jāveido latviešu partiju bloks pret krievu partiju blokiem, nevar būt pieņemama Reformu partijai. Mēs iestājamies par to, ka Latvijas elektorāts nebūtu jādala pēc etniskā principa – tas vienkārši mūs ne pie kā laba nenovedīs ne kā valsti, ne kā pilsoņu un iedzīvotāju kopumu, kas te dzīvo,” savu viedokli skaidro viena no RP līderēm.

Pēc viņas teiktā, patlaban esot ļoti daudz jautājumu, kādā veidā SC startēs uz pašvaldību vēlēšanām. “Ja runā par to, ko pilsētā runā, tad ir daudz scenāriju, kādā veidā SC kandidēs, kādi būs viņu līderi, jo nav noslēpums, ka, tāpat kā daudzām citām partiju apvienībām, arī SC ir dažādi spārni, kas ir gan centriski, gan radikālāki, gan rietumnieciski orientēti. Tas ir jautājums, kurš virziens dominēs SC un kādā sastāvā viņi ies uz šīm vēlēšanām,” sacīja Sondore-Kukule. Kad tas būšot skaidrs, tad varēšot runāt par sadarbības aprisēm, par konkrēto sadarbību.

Komentāri (58)

gliters 24.07.2012. 11.14

“…arī SC ir dažādi spārni, kas ir gan centriski, gan radikālāki, gan rietumnieciski orientēti.”

Tik nekaunīgi melot ir jāprot, vajadzīgi kursi Krievijas vēstniecībā vai kas tml.

+25
-4
Atbildēt

1

    Aivars Krauklis > gliters 24.07.2012. 21.14

    Ir, ir viņiem rietumnieciski orientēts spārns, pie tam plats – tos, kas atlīdzību prasa un saņem kādā īstā naudā, ne rubuļos, taču nesauksim par austrumnieciskiem.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

buchamona 24.07.2012. 12.02

Sondore-Kukule apzināti un melīgi mēģina pārdēvēt ideoloģiskas pretrunas, kuras valda starp SC un demokrātiskā spārna partijām, par nacionālām pretrunām.
Jau kuro reizi Sondore-Kukule uzstājas ar šādiem paziņojumiem, tikai nav skaidrs, vai viņa to dara RP, jeb tikai savā vārdā.

+20
-2
Atbildēt

0

JānisLetiņš 24.07.2012. 12.58

Tik primitīvi un truli apsvērumi un secinājumi, ka negribas pat iespringt komentējot. Ceru, ka šādi paziņojumi tikai samazinās to cilvēku skaitu, kuri balsos par RP pašvaldībās.

Runā Kukule, runā!

+19
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu