Vienkārši kruts • IR.lv

Vienkārši kruts

5
Igors Krutojs ar sievu Olgu.

Ukrainas pilsēta Gaivorona ir pazīstama ar ūdenskrātuvi, kurā mītot piecus metrus gari sami. Neviens gan tādus nav izmakšķerējis, toties visi par tiem runā. Kāpēc piesaucam samus? Tāpēc, ka noķert šādu samu seklajā upē ir tikpat neticami, kā zēnam no Gaivoronas kļūt par miljonāru. Un tomēr viens puika to ir paveicis. Igors Krutojs (57), tagad viens no ietekmīgākajiem Krievijas šovbiznesa lielajiem «samiem»

Krievu vārdam «krutoj» ir daudz nozīmju. Tāpēc komponistam ne reizi vien nācies pierādīt, ka «Krutojs» ir viņa īstais uzvārds, nevis pseidonīms, kas aizgūts no sarunvalodas apzīmējuma veiksmei, slavai un varenībai. Patiešām, Igoram Krutojam netrūkst nekā no tā. 

Piemēram, pērn pavasarī viņš iekļuva preses slejās ar savdabīgu rekordu – par 48 miljoniem dolāru iegādājās 590 kvadrātmetrus plašus apartamentus Piektajā avēnijā ar skatu uz Centrālparku, samaksājot augstāko līdz šim fiksēto cenu par dzīvokli Ņujorkā. Tas nav viņa vienīgais pirkums ASV, Krutojam pieder ekskluzīvs nekustamais īpašums arī Maskavā, blakus agrākajai PSRS prezidenta Gorbačova dzīvesvietai. Šos pirkumus Krutojs varēja atļauties pēc tam, kad 75% no sava telekanāla Muz-TV daļām pārdeva pazīstamajam Krievijas biznesmenim un Forbes miljardieru saraksta figurantam Ališeram Usmanovam. Laikraksts Komersant lēsa, ka darījuma summa bijusi aptuveni 400 miljoni dolāru. 

Krutojs arī neslēpj iemeslus, kas lika šķirties no kontroles pār šo biznesu. «Piekusu cīnīties,» viņš dod mājienu par konfliktiem ar ietekmīgo Krievijas televīzijas Pirmo kanālu. Iespējams, tā ir varas zenītā esošas slavenības koķetērija, bet varbūt tiešām par sevi liek manīt self made man gadiem krātais nogurums?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu