Milžu cīņas • IR.lv

Milžu cīņas

3
Samsung Galaxy 10.1 (pa kreisi) un iPad

Tehnoloģiju uzņēmumi skaidrojas – ko kurš kuram nozadzis

Ar ko atšķiras planšetdatori iPad un Samsung Galaxy 10.1? Otrais ir par nepilniem 16 milimetriem garāks, par 13 milimetriem šaurāks un par 35 gramiem vieglāks? Lielbritānijas Augstākās tiesas tiesnesim Kolinam Bērsam ir vēl viena būtiska norāde: «They are not as cool.» Tātad Samsung produkts «nav tik stilīgs». Tieši šie vārdi ir galvenie spriedumā pēc vairāk nekā gadu ilgušās tiesāšanās. Jau pērn jūnijā, tikai pāris nedēļu pēc Galaxy 10.1 pirmizrādes, iPad ražotājs Apple iesūdzēja korejiešu konkurentu tiesā par, viņuprāt, acīmredzamo dizaina nozagšanu. «No priekšpuses izskatās, ka [Samsung planšetdatori tiešām] pieder Apple dizaina ģimenei, taču (..) tiem nepiemīt tāda pati neuzbāzība un ārkārtīgā vienkāršība kā Apple dizainam. Kopējais iespaids ir citāds,» pamatoja britu tiesnesis.

Līdzīgu prasību Apple pērn augustā cēla arī Vācijas tiesā, pieprasot bloķēt korejiešu planšetdatora tirdzniecību visā Eiropas Savienībā – tur tiesneši gada beigās atzina, ka nekādi patenti nav pārkāpti.

Pēdējais iPad un Galaxy planšetdatoru cīņas lauks ir palikusi Apple dzimtene – Kalifornijā lietas izskatīšana aizvien turpinās, un tikmēr Samsung produkta tirdzniecība ir aizliegta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu