Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Kristīne Simsone

 

ooo Kosmopolise / Cosmopolis. Kanādiešu režisors Deivids Kronenbergs ar pazīstamā rakstnieka Dona Delillo tāda paša nosaukuma noveles ekranizāciju atgriežas sabiedrības kritiķa lomā. Filmā jaunais un neprātīgi bagātais Ēriks Pakers (nemainīgi bālais Roberts Patinsons) dodas cauri visai Manhetenai… lai nogrieztu matus. Pilsēta spilgi kontrastē ar galvenā varoņa glauno braucamrīku un tā iekšējo vidi, pasvītrojot patērētājsabiedrības kontrastus. No atmosfēras un vizualitātes aspekta filma ir sirreāla un hipnotiska, taču to traucē izbaudīt neveiksmīgie dialogi un lentes pārlieku lielais statisms, jo liela daļa filmas noris limuzīnā. Neordinārs kino. No 20.jūlija.

ooo Teds / Ted. Pastāsts par infantilā trīsdesmitgadnieka (Marks Vālbergs) un brīnumaini atdzīvojušās plīša rotaļlietas draudzību atgādina tās režisora Seta Makfērleina slavenākā veikuma – seriāla Family Guy – izstieptu epizodi, tikai ar rupjākiem jokiem. Teds, tāpat kā Makfērleina animācijas seriāls, iemanās apņirgt popkultūras slavenākos absurdus (neiztrūkstoši Džastinu Bīberu un Krēslu). Jaudīgs smejamgabals tiem, kuri neiebilst pret neiejūtīgiem un perversiem jociņiem, kā arī fizioloģisku humoru. Kino no 20.jūlija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu