Igauņu vētra • IR.lv

Igauņu vētra

4
Grupas Ewert and The Two Dragons publicitātes foto. Attēlā no kreisās: bundzinieks Kristians Kallass, basists Ivo Eti, vokālists Everts Sundja un ģitārists Erki Pērnoja.

Positivus festivālā uzstāsies arī pašlaik populārākā kaimiņvalsts grupa. Grupa Ewert and The Two Dragons: Igaunija ar mums lepojas 

Ziņas par Ewert and The Two Dragons uzstāšanos pazīstamos ārzemju festivālos liek kost pirkstos un nopūšoties secināt: igauņi mums atkal ir priekšā. Viņi atrādījušies MTV un savu albumu Good Man Down izdevuši daudzviet Eiropā. Varam sevi mierināt, ka bez pāris apķērīgu latviešu atbalsta tas nebūtu iespējams. Ierakstā dzirdamais ziemeļnieciskais atturīgums jūtams arī puišu attieksmē pret dzīvi un panākumiem. Galva viņiem vēl negriežas, secinu kādā jūnija pēcpusdienā, satiekot Evertu, Erki, Kristianu un Ivo Tallinā pirms grupas uzstāšanās Kumu mākslas muzejā.

Janvārī teicāt, ka šogad nospēlēsit 300 koncertu. Kā ir ar plāna izpildi?
Tik daudz, kā solīts, nesanāks, bet koncertu būs gana. Reizēm vienā dienā jāspēlē divi. Aizbraucot uz ārzemēm, pa dienu jāuzstājas radiošovā vai ierakstu veikalā, bet vakarā jau esi klubā. Šogad esam bijuši arī Beļģijā, Vācijā, Šveicē, Kanādā un Ņujorkā. Vislabākais koncerts bija Eurosonic mūzikas konferencē Nīderlandē. Uz to sanāca Eiropas festivālu rīkotāji. Pēc tam bija nopietnas sarunas un saņēmām daudz piedāvājumu uzstāties.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu