Ķīlis sola demisionēt, ja nespēs pildīt solījumus skolotājiem • IR.lv

Ķīlis sola demisionēt, ja nespēs pildīt solījumus skolotājiem

17
Izglītības ministrs Roberts Ķīlis. Foto : Kaspars Krafts, F64
Madara Kolneja

IZM un pedagogu organizācijas memorandā vienojas par skolotāju algu paaugstināšanu

Izglītības ministrs Roberts Ķīlis, kopā ar ar Latvijas izglītības darbinieku organizāciju pārstāvjiem parakstot memorandu par jaunas pedagogu motivācijas, atalgojuma un profesionālās kvalitātes novērtēšanas programmas saskaņošanu un ieviešanu, trešdien solīja, ka atteiksies no amata, ja to nespēs izpildīt. „Tiks ievēroti visi punkti, citādi no sava amata atteikšos,” saka Ķīlis.

Ministrs gan uzsvēra, ka atliek vien pārliecināt kolēģus valdībā, lai gūtu papildus naudu mērķdotāciju ietvaros.

Memorandu trešdien parakstīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja vietnieks Jānis Krastiņš, arodbiedrības „Latvijas izglītības vadītāju asociācija” (LIVA) viceprezidents Laimnesis Bruģis un ministrs Ķīlis, solot ievērot tajā rakstīto.

Jānis Krastiņš Ir.lv teica, ka pilnīgu gandarījumu par padarīto vēl nejūt, jo svarīgākās diskusijas un smagākais darbs ir tikai priekšā.

Savukārt Laimnesis Bruģis norāda, ka LIVA lielākā prioritāte ir skolotāju algu palielināšana. Viceprezidents gan atzīst, ka vienīgā garantija patlaban ir ministra dotais vārds, tajā pat laikā norādot, ka cer uz jautājumu izskatīšanu un sakārtošanu valsts līmenī. „Memorands ļauj apjaust problēmu, sakārtotā formā parādot risināšanas gaitu,” saka Bruģis.

Memorands paredz, ka vispārējās un profesionālās izglītības pedagogu motivācijas, atalgojuma un profesionālās kvalitātes sistēma ieviešama pakāpeniski. Pārejas posmā no 2012.gada 1.septembra līdz 2014.gada 1.septembrim paredzēts paaugstināt vispārējās un profesionālās izglītības iestāžu vadītāju, vietnieku un pedagogu zemākās mēneša darba algu likmes par 10%, nodrošināt 10% piemaksu no mēneša darba algas pedagogiem ar 4. un 5.kvalifikācijas pakāpi un ne vēlāk par 2012.gada 1.septembri budžeta iespēju robežās nodrošināt piemaksu pedagogiem ar 3.kvalitātes pakāpi.

Sākot ar 2014.gada 1.septembri, plānots ieviest pedagogu 40 stundu darba nedēļu, nodrošinot samaksu par noteiktiem darba pienākumiem.

Jau ziņots, ka IZM rosināja LIZDA, LIVA un Latvijas Pedagogu domei parakstīt sadarbības memorandu, kas no 2012.gada 1.septembra paredz paaugstināt pedagogu zemākās mēneša darba algas likmes par 10%, tāpēc tagad izstrādāti grozījumi normatīvajos aktos. Sadarbības memorandā parakstītāji arī atzīst, ka nepieciešama ilgtermiņa pedagogu motivācijas, atalgojuma un profesionālās kvalitātes sasaistes sistēma.

Lai izstrādātu pedagogu motivācijas sistēmas projektu, kas iekļautu darba samaksas paaugstināšanas plānu, sākot no 2012.gada 1.septembra, IZM izveidota starpinstitūciju darba grupa, kurā darbojas pārstāvji no IZM, LIZDA, Kultūras ministrijas, LIVA.

 

Komentāri (17)

Aldīna 04.07.2012. 22.42

Ķīļa varbūtējā demisija 100% ir saistīta ar PV iepirkumu!

+8
0
Atbildēt

2

    andris902 > Aldīna 05.07.2012. 00.41

    ….NA faniem parole “vilciens”?….:)

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > Aldīna 04.07.2012. 22.49

    Viņš arī gribētu būt satiksmes ministrs, tāpāt kā Ronis.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

piziks 04.07.2012. 22.41

Jauna drāma = “Kam no Ķīļa kunga (demisijas) bail?”

+3
0
Atbildēt

0

austrisv 04.07.2012. 20.12

Bet kā tad ar solījumu vēlētājiem par izglītības reformu?
Vai tās nepildīšanas dēļ, arī Ķīlis domā demisionēt, jo algas jau skolotājiem izspiedīs no plānā valsts maciņa un jādemisionē tāpēc nebūs- tas nu ir skaidrs.

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu