Es mīlu to čali! • IR.lv

Es mīlu to čali!

4
Koba stāsta, ka Latvijas izlasē ir laba gaisotne un ar katru spēli komandas gars kļūst stiprāks. «Paldies faniem, kuri atbraukuši atbalstīt komandu!»
Ieva Alberte

Jasu dzimtā ir četri hokejisti. Trīs no viņiem zina, ko nozīmē spēlēt Latvijas hokeja izlasē. Patlaban pasaules čempionātā spēlē Koba Jass 

Kobu Jasu nevarēja nepamanīt. Pārbaudes spēlē pret Čehiju viņš iekaustīja pretinieku, pēcāk to mierīgi paskaidrojot: «Es iejutos spēlē.» Mačā ar Dāniju viņš guva vārtus. Kad Latvijas izlases treneris Teds Nolans paziņoja, kuri hokejisti brauks uz pasaules čempionātu, viņš uzteica trīs spēlētājus: Miķeli Rēdlihu, Miku Indraši un Kobu Jasu, kurš ar savu centību atgādinot leģendāro vācu futbolistu Rūdolfu Felleru jeb Rūdiju. «Oh, I love this guy!*» Kobu sarunā ar žurnālu Ir raksturoja treneris Teds Nolans. Sākotnēji šķitis, ka jaunajam spēlētajam nav vietas izlasē. Taču Koba smagi strādājis un audzis burtiski katru dienu. Tad Nolans sapratis: ir vērts. 

Pie Jasu ģimenes Priedainē, netālu no Jūrmalas, ar fotogrāfu viesojamies vakarā pirms izlidošanas uz čempionātu Zviedrijā. Mūs sagaida Kobas mamma Marika. «Koba nupat kā atbrauca, ēd gulašu,» viņa aicina mājā ar uzrakstu «Pirts Priedaine». Nedēļas nogalēs publiskajā pirtī var pērties, Marika ieziež ar medu, noper bērza slotām. Priekštelpa izdaiļota ar hokeja krekliem un boksa cimdiem. Uz galda – daļa no Kobas 22.dzimšanas dienas kūkas. «Bija aizvedis komandas biedriem. Prasu: kā viņi tevi sveica? Papliķējuši ar nūjām pa dibenu!» saka mamma. 

Durvīs parādās vectēvs Aivars Jass. Šlipsē. Viņš faktiski šajā stāstā ir vissvarīgākais, bet par to vēlāk. Piebrauc viņa mazdēls Māris Jass, Kobas brālēns. Jass ir aizsargs Bratislavas Slovan, kas Slovākijas hokeja čempionātā šosezon ieguva čempiona titulu. Slovan nākamsezon spēlēs arī KHL. Bija plānots, ka Māris, gluži kā 2006.gadā, aizstāvēs Latvijas godu izlasē čempionātā, taču kājas lūzuma dēļ nevarēja. Patlaban viņš Latvijā atpūšas un auklē 10 mēnešus veco meitu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu