Tēvijas stils • IR.lv

Tēvijas stils

5
Baiba Strautmane

Kā tikt vaļā no «žīdiem» sabiedriskā radio ēterā

Konstatēt tēzes, kas varētu nepatikt Izraēlas vēstniecībai – šādu uzdevumu Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) monitoringa centra darbinieki saņēma no sava priekšsēdētāja Dr.Aināra Dimanta  2012.gada aprīlī. Pāris dienu iepriekš vēstniece Hagita Ben Jākova savu neapmierinātību pauda arī Latvijas ārlietu ministram. 

Runa ir par Latvijas radio 5 jeb Radio Naba raidījumu Tēvijas laikmets, kurā neilgi pēc 16.marta tika spriests par ebreju lomu padomju varas represijās pret latviešiem – raidījuma vadītāji Roberts Klimovičs un Leonards Inkins par šo tēmu sarunājās ar leģionāru Jāni Lapu. 

Atliek vien minēt, vai šādi formulēts NEPLP vadības uzdevums bija ārkārtēja politiska spiediena rezultāts, jaunā padomes priekšsēdētāja neapdomība, vai arī tieši šāda sava pienākuma izpratne. Kāpēc lai nākamais darba uzdevums nebūtu konstatēt tēzes, kuras nepatīk, piemēram, kultūras ministrei LTV raidījumā 100.panta preses klubs? 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu