Spied «enteli»! • IR.lv

Spied «enteli»!

5
Sešgadniecei Annai (no kreisās) ir savs profils Draugiem.lv, bet četrgadīgajai Grietai un piecgadīgajam Danielam patīk datorā mācīties burtus un spēlēt atmiņas spēles.

Savs datora profils divgadniekam vai pilnīgs datoraizliegums līdz skolas vecumam – šādas izvēles vecākiem piespēlē IT laikmets 

Mūsdienu bērni piedzimstot ar TV pulti vienā un telefonu otrā rokā. Vēl neprazdami izrunāt skaņu «r», viņi prot atrast uz datora klaviatūras taustiņu «Enter» un pamācīt savus vecākus, kurā brīdī tas jāspiež. Datorprasme un angļu valoda ir divas lietas, ko šā gadsimta bērni apgūst bez mācīšanās. Un atbildes uz visiem jautājumiem mūsdienu kāpēcīši meklē Google. «Mammu, paskatīsimies Google, vai Dievs ir?» mammai pavaicājis sešgadīgais Klāvs. 

Dusmīgo putnu ballīte
«Lai mamma un tētis varētu strādāt, bet bērni – spēlēt spēlītes un skatīties multenes,» tāda ir bērndārznieka standartatbilde uz jautājumu, kam paredzēts dators? Arī mobilā telefona funkcijas viņu izpratnē ir plašākas nekā vēl pirms dažiem gadiem mūsu acīs – lai zvanītu, filmētu, skatītos bildītes, video un spēlētu spēles. 

«Mani bērni datorā un iPhone orientējas labāk nekā es! Par vecāko dēlu (11 gadi) nebūtu ko brīnīties, jaunākajam ir septiņi, taču meitai tikai četri gadi, un es nesaprotu, kā viņa internetā var atrast visu, ko grib,» pieredzē dalās triju bērnu mamma Evija. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu