Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

Augstākā tiesa otrdien lika valstij maksāt 40 000 latu morālā kaitējuma atlīdzību trim no vecākiem, kuru bērni gāja bojā 1997.gadā notikušajā Talsu traģēdijā. 1997.gada 28.jūnijā Talsos Iekšlietu ministrijas rīkoto policijas un ugunsdzēsības svētku laikā paceļot bērnus auto pacēlāja grozā, tas nokrita no 18,7 metru augstuma. Bojā gāja deviņi bērni, divdesmit viens guva miesas bojājumus.

2020.gadā aizsardzības budžetam vajadzētu atkal būt 2% no iekšzemes kopprodukta, paredz Aizsardzības ministrijas sagatavotais Valsts aizsardzības koncepcijas projekts, ko otrdien slēgtā sēdē skatīja valdība. Šādu finansējuma apjomu paredzēja 2001.gadā pieņemtais Valsts aizsardzības finansēšanas likums, taču krīzes gados izdevumi aizsardzībai saruka līdz apmēram 1% no IKP.

Par 50 000 eiro izspiešanu no būvniecības uzņēmuma policija aizturējusi biedrības Par brīvu Lielā Baltezera krastu vadītāju Artūru Priedi. Izspiešana notikusi no SIA New Europe saistībā ar daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas projektu Pērle Mazā Baltezera krastā. Pats Priede apstiprina, ka ir saņēmis naudu no uzņēmuma direktora Jāņa Stakena, taču apgalvo, ka tā esot bijusi «lomu spēle»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu