Neviens nav laimīgs • IR.lv

Neviens nav laimīgs

5
Aleksandrs Lukašenko pie varas ir jau nepilnus 18 gadus. Ierobežošana no ES puses sākās pēc trim viņa valdīšanas gadiem — toreiz ES līderi un Eiropas Komisija vienojās iesaldēt sadarbības programmas

Sankcijas pret Baltkrieviju sarūgtina arī pašu Eiropas Savienību

Pavasara saules koši apspīdētās Eiropas Savienības Padomes mājas 50.stāvā dažu stundu laikā viss jau bija padarīts – pieņemtas jaunas sankcijas pret Baltkrieviju. Rezultātā nevēlamo Baltkrievijas personu sarakstam piepulcēti vēl 12 cilvēki (nu kopā 243), bet nevēlamo uzņēmumu saraksts, kuriem iesaldē darījumu kontus, no trim izaudzis līdz 32. Turklāt «parastie aizdomās turamie», kā pēdējās nedēļās Briseles diplomātiskajās aizkulisēs mēdza dēvēt Latviju un Slovēniju, piekrituši, ka arī turpmāk ES «melno sarakstu» papildinās ar Aleksandra Lukašenko režīmam pietuvinātu uzņēmēju vārdiem. Tiesa, mīļā miera labad ārpus saraksta šoreiz ir palikušas dažas baltkrievu uzņēmumu meitaskompānijas, viena – Slovēnijā un trīs, kas darbojas arī Latvijā. 

«Kompromiss ir panākts, bet Eiropas solidaritāte nav tāda, kādai tai vajadzētu būt,» pēc sanāksmes žurnālistiem nopūtās viens no nesaudzīgākajiem Lukašenko režīma kritiķiem, Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis. 

«Tas nekam nederētu, ja mēs jau tagad izšautu visu pulveri – vienmēr ir jāpatur rezerve kabatā,» izlīdzinoši optimistiski konstatēja Zviedrijas kolēģis Karls Bilts. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu