Zvaigzne ir dzimusi (un noniecināta) • IR.lv

Zvaigzne ir dzimusi (un noniecināta)

2
Lana del Reja šaurās Ņujorkas indie klubu aprindās agrāk bija pazīstama ar savu īsto vārdu — Elizabete Grānta. Tagad ir mainījies gan viņas skatuves vārds, gan imidžs, un baumo, ka talkā nācis arī plastiskā ķirurga skalpelis

Līdz galam neizprotamu iemeslu dēļ Lana del Reja un viņas kaislīgās dziesmas dažus cilvēkus padara vai trakus 

Valdzinoši sievišķīga. Lipīgas dziesmas – ironiskas, nedaudz retro un tajā pašā laikā modernas. Neaizejot pārāk tālu no popa standartiem, viņa tomēr ir perfekts pretstats Riannas un Lēdijas Gagas uzbāzībai. Uzdrīkstēšos piebilst, ka viņa ir slaidāka nekā Adele un psihiski stabilāka nekā Eimija Vainhausa. Kopš dziesmas Video Games videoklipa ievietošanas YouTube pagājušajā vasarā to ir noskatījušies miljoniem cilvēku. Ar nepacietību tika gaidīta pirmā albuma iznākšana. 

Ja kāds pašlaik meklē recepti jaunas zvaigznes radīšanai, Lana del Reja ir ļoti labs piemērs. Taču… daži cilvēki ir nikni, ka tieši tas arī ir noticis. 

«Neviens mani negribēja»
Tiekamies viņas producenta studijā Ņujorkā. Lana ir ģērbusies džinsos un par dažiem izmēriem lielākā svīterī. No čūskas ādas somiņas viņa izvelk Pall Mall Blue cigaretes. No somiņas izslīd arī Tenesija Viljamsa romāns. Sākam ar noliegumu. Viņa noraida baumas, ka slava tikusi nopirkta par tēva naudu. Ka viņai ir bijusi sejas plastiskā operācija. Ka viņa ir precīzi izkalkulēts mūzikas industrijas produkts. Taču tieši šādas apsūdzības cirkulē internetā. No vienas puses, tas esot absurdi, no otras, – skaudīgi glaimojoši. Lana pati par to pasmejas, taču jūtams, ka iekšēji tas viņai sāp. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu