Varas spēles • IR.lv

Varas spēles

5
Foto — Corbis/Scanpix

Filma Dzelzs lēdija, viticamāk, atnesīs vēl vienu Oskaru Merilai Strīpai (62), kuras iejušanās Mārgaretas Tečeres lomā ir «apbrīnas vērta». Tajā pašā laikā radošā grupa atzīst, ka par uzdrīkstēšanos saņēmuši ne mazums pārmetumu 

Režisore Filida Loida nesen uz ielas satika paziņu, un abas sāka pļāpāt par režisores jaunāko filmu par Mārgaretu Tečeri. «Paziņa man teica: «Zini, man ar to būs problēmas. Protams, es gribu to noskatīties. Bet tajā pašā laikā ar studiju laika draugiem esam norunājuši, ka viņas nāves dienā mēs iesim uz krogu un svinot pacelsim glāzes.» Loida ietur pauzi un padomā. «Ir diezgan interesanti vērot, kā cilvēki kaut ko ieņem galvā. Mana filma vairāk ir par to, ka ikviens ir mirstīgs, un tas ir lielāks trieciens par jebko, ko mums varētu novēlēt pat vislielākie ienaidnieki.» 

Jau no pirmajiem kadriem Dzelzs lēdija atbruņo abas puses – gan tos, kas Tečeri uzskata par dižāko premjerministri pēckara Lielbritānijas vēsturē, gan tos, kas viņu sauc par «to briesmīgo sievieti». Principā viedoklis ir katram, kas vecāks par 40 gadiem. 

Neesmu redzējis, bet…
Veca sieviete lietusmētelī, ap galvu apmestu šalli veikaliņā izvēlas piena paku, tad pie letes izsaka sašutumu, ka tā maksā 49 pensus. Tik dārgi! Paiet brīdis, kamēr saprotat, ka šī vecā kundze ir lēdija Tečere. Pēc tam viņa atgriežas mājās dārgajā Belgravijas rajonā Londonā un saņem rājienu no sekretāres un drošībnieka par nepamanītu izslīdēšanu no mājas. Viņas vīrs Deniss iespurdzas, kad sieviete starp baložiem noliek kaķi. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu