Vairākums • IR.lv

Vairākums

7
Nellija Ločmele

Tikpat svarīgi kā dziedāt, ir klausīties. Tikai tā veidojas kopsakars

Eiropā pieprasītais diriģents Kaspars Putniņš intervijā to saka par kori, taču viņa vārdi skan trāpīgi pēcreferenduma nedēļā, kurā cenšamies apjēgt, kas nobalsošanā ir pateikts un kas – sadzirdēts. «Spēja dzirdēt citus ir saistīta ar smalkjūtību. Domāju, ka Latvijas sabiedrībā ar to ir problēmas. Tādos brīžos, kad citi izsaka viedokli, mēs nepietiekami paklusējam un klausāmies, lai mēģinātu saprast,» saka Putniņš.

Viņam noteikti piekristu daugavpilieši. Viesojoties pie viņiem referenduma laikā, aizvainojums par nesadzirdēšanu laužas pretī aumaļām. Daugavpils, otrā lielākā Latvijas pilsēta, kopš sestdienas ir arī viena no divām vietām Latvijā, kur pilsoņu vairākums pateicis «jā» oficiālai divvalodībai.

Ko iesākt pēc balsojuma? Klausoties politiķus, šķiet, ka notikusi izlaušanās no cietuma un tagad vieni cer apstīpot vēl vienu dzeloņdrāšu virteni ap sētaugšu, citi rok jaunas ejas zem mūru pamatiem. Jāapgrūtina referendumu rīkošana, klāsta koalīcijas līderi. Jārosina jaunas balsošanas, dīdās opozīcija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu