Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

3
Visockis. Paldies, ka dzīvs
Kristīne Simsone

 

ooo Visockis. Paldies, ka dzīvs
Filma, kas tapusi pēc Vladimira Visocka dēla scenārija un dīvainā kārtā no visas dziedātāja un aktiera dzīves izvēlas atainot tieši 1979.gadā Uzbekistānas koncerttūres laikā pārdzīvoto klīniskās nāves epizodi. Filmā no Visocka – leģendas ir maz, vairāk redzams atkarību mocīts vīrs, kas palicis apkārtējo ēnā. Visocki tēlojošā Sergeja Bezrukova seju klāj biezs grims, kas dziedātāja vaibstus ieguvis no viņa pēcnāves maskas. Šis komerciāli orientētais projekts apliecina, ka līdzās interesantam stāstam un līdzekļiem, lai to uzfilmētu, nepieciešama arī smalkjūtība. Kino no 3.februāra.

oo Tads Blinda: leģendas sākums
Ambīcijas uzņemt liela vēriena kino ir realizējusies veiksmīgi – popsīgais stāsts par lietuviešu nacionālo varoni Tadu Blindu kaimiņzemē ir izkonkurējis pat Titāniku. Holivudas šabloni ir apgūti godam, tikai gribētos, lai dumpinieka gaitās pret apspiedējiem no cariskās Krievijas, būtu mazāk naivuma un teatralitātes, citādi smaidu izpelnās arī epizodes, kuras, visticamāk, nav plānotas komiskas. No 3.februāra.

ooo Hronikas veidotāji
Zinātniskā fantastika, kura robežojas ar šausmeni, – stāsts par trim zēniem, kas tikuši pie pārdabiskām spējām – telekinēzes (objektu pārvietošana ar prātu). Interesants spriedzes gabals ar vieglu ilūziju par galveno varoņu pašfilmētu dokumentālu kino. No 3.februāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu