Jāsildās • IR.lv

Jāsildās

3
Nellija Ločmele

Aukstumā viss saraujas, un arktiskā aukstumā jo sevišķi. Arī smadzenes. Laikam ar to jāskaidro vairāki šīsnedēļas jaunumi, kuriem pirmajā brīdī grūti pat noticēt

Piemēram, dažu mediju lēmums bez jelkāda attaisnojuma iejaukties Valsts prezidenta padomnieces Elīnas Egles privātajā dzīvē, publicējot nelegāli iegūtus kailfoto. Vai arī paša prezidenta «joks» par to, ka Saeimas lielumu vajadzētu piesaistīt iedzīvotāju skaita izmaiņām. It kā te būtu kāda cēloniska saite. Starp citu, laikā, kad Satversme un tātad arī Saeimas simtnieks tika radīts, Latvijā bija tikai 1,5 miljoni iedzīvotāju, bet cilvēku skaits visstraujāk auga padomju okupācijas laikā, kad Saeimas nebija vispār. Joki mazi.

Saeimas namu ceturtdien jālūdz labi izkurināt, lai deputātiem balsojumā par jaunajiem raidorganizāciju uzraugiem nedreb rokas. Kā intervijā mums saka viens no amata kandidātiem, žurnālists un producents Gints Grūbe, reformas televīzijā nepieciešamas pamatīgas. Saeimai ceturtdien jādod tām starts.

Stindzinošu atsaldētību jau pirms arktiskā sala iestāšanās ir nodemonstrējusi valdība, ļaujot ritēt uz priekšu dārgākajam iepirkumam atjaunotās Latvijās vēsturē – vairāk nekā pusmiljardu vērtajam pasažieru vilcienu konkursam, kaut gan ir pārliecinošas liecības, ka tas nav ne godīgs, ne sabiedrībai izdevīgs. Meklējam atbildes, kāpēc tā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu