Varēja būt citādas • IR.lv

Varēja būt citādas

4
Šāds skats paveras no augstākās topošās Rīgas dzīvojamās mājas — Z–Towers Ziemeļu torņa 30.stāva apartamentiem. Tālumā aiz Pārdaugavas zaļā deķa redz ne tikai jūru, bet pat Jūrmalas sanatoriju augstceltnes. Par spīti blokmājām un lielveikaliem, lielceļiem un debesskrāpjiem, Pārdaugava vienmēr bijusi «mazā zaļā Rīga». Lielās Rīgas pārupes dārzs. Mājas te ir zemākas un šķietami necilākas, ielas — šaurākas un šķībākas, toties pagalmi zaļāki un koki kuplāki. Tieši no Pārdaugavā neiederīgajiem debesskrāpjiem šo idilli redz vislabāk. Par spīti.

Kad Eiropas Savienības līderi 90.gadu vidū pieņēma lēmumus par kopējās valūtas ieviešanu, bija jāvienojas – kāda izskatīsies nākotnes nauda

Kopumā konkursā par banknošu dizainu piedalījās 29 mākslinieki. Uzvarēja austrietis Roberts Kalina, taču finālistos bija arī šīs banknotes, par kuru pievilcību tika rīkotas aptaujas 14 valstīs un cilvēki izteica savu vērtējumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu