Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

3
Skārdnieks, drēbnieks, zaldāts, spiegs
Kristīne Simsone

 

oooo Skārdnieks, drēbnieks, zaldāts, spiegs. 70.gadu Londona un britu izlūkdienesta štābs – stilistiski izkopta vīriešu pasaule pelēcīgi dūmakainos toņos. Šādu izskatu zviedru režisora Tomasa Alfrēdsona, vampīrfilmas Ielaid īsto autora, rokās iegūst izbijušā spiega Džona Lekarē novele. Uz drūmā fona spīd britu aktieru elite – Kolins Fērts, BBC Šerloks Benedikts Kamberbečs un, protams, Gerijs Oldmens, kura aktierspēle pensionēta aģenta lomā burtiski hipnotizē. Klusi un nesteidzīgi Oldmena tēlotais Smailijs šķetina nodevību tīklus, lai atklātu iefiltrējušos padomju spiegu. Lai gan lēna un uzbūvē komplicēta, filma absolūti pārņem savā varā. Kino no 27.janvāra. 

ooo Mums ir pāvests. Franču leģenda – aktieris Mišels Pikolī – jaunievēlēta un cilvēciska vājuma mākta pāvesta lomā ir filmas visspēcīgākais elements. Viņa pārdomām par dzīvi un (ne)spēju uzņemties atbildību, šķiet, spētu līdzpārdzīvot jebkurš. Taču, vēlēdamies piešaut nedaudz komisma, filmas režisors Nanni Moreti ir nedaudz pārcenties ar kardinālu karikatūras naivumu un vēlmi iestarpināt garīdzniecības kritiku, nospēlējot ateistisku psihoterapeitu. Smieklīga, smeldzīga un viegli aizmirstama filma. Splendid Palace no 25.janvāra. 

oo Kontrabanda. Daudzslāņains spriedzes bojeviks par cēlu ekskontrabandistu, kurš atgriežas pie nelegālajām aktivitātēm, glābjot jauniņā un neprofesionālā radinieka dzīvību. Ar filmā Cīkstonis Oskara nominācijas pagodināto aktieri Marku Vālbergu galvenajā lomā šī filma, iespējams, izklaidēs pavieglas spriedzes cienītājus, kam nav pretenziju pret paredzamību. Kino no 27.janvāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu