Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā


Saskaņas centra
Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs referendumā balsos par valsts valodas statusa noteikšanu krievu valodai,
tāpat arī vēl seši frakcijas deputāti: Sergejs Mirskis, Igors Meļņiks, Marjana Ivanova-Jevsejeva, Dmitrijs Radionovs, Sergejs Potapkins un Nikolajs Kabanovs. SC paziņojis, ka krievu valodu referendumā 18.febfruārī atbalstīs arī virkne pašvaldību pārstāvju. Bet kā pirmais no SC politiķiem apņemšanos balsot «par» pagājušonedēļ izteica apvienības priekšsēdētājs un Rīgas mērs Nils Ušakovs. 

18.februārī gaidāmā valodas referenduma iepriekš formulēto jautājumu papildinās ar paskaidrojumu par krievu valodu, otrdien nolēma Centrālā vēlēšanu komisija. Jautājums būs: «Vai Jūs esat par likumprojekta Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē pieņemšanu, kas paredz krievu valodai noteikt otras valsts valodas statusu?». Iepriekš CVK bija gatavojusies vienkārši jautāt  par atbalstu Satversmes grozījumu pieņemšanai, taču šis formulējums izraisīja plašas diskusijas.

Zviedrijas mediju koncerns Modern Times Group parakstījis vienošanos, lai iegūtu 100% Latvijas Neatkarīgās televīzijas akciju. MTG, kas ir Latvijā raidošo telekanālu TV3, 3+ un TV6 īpašnieks, panācis vienošanos par visas LNT grupas iegādi, iegūstot telekanālu LNT, TV5 un Latvijas Mūzikas kanālu. Darījuma summa netiek atklāta. LNT pērn strādājis ar vairāk nekā 800 tūkstošu latu zaudējumiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu