Impēriskie kūleņotāji • IR.lv

Impēriskie kūleņotāji

6
Aivars Ozoliņš

Urbanovičs tagad cenšas padziļināt plaisu starp latviešiem un «krievvalodīgajiem»

Tautas nobalsošanai par krievu valodu jau ir svarīgs rezultāts – Kremļa projekta ar nosaukumu Saskaņas centrs revīzija. Vai vietā taps cits vai vairāki, vai tomēr šis pats vecais tiks pielāgots jaunajai politikai, pagaidām notiek drudžaina cīņa par elektorātu, kas pēc SC zaudētās izšķirīgās kaujas par iekļū-šanu valdībā sācis svārstīties un draud sašķelties. Referendums labi der vēlētāju uzmanības noturēšanai.

Lai arī kas nāks kārtējās bankrotējušās «saskaņas» vietā, Krievija nevēlas pazaudēt savas politikas galveno atbalsta bāzi Latvijā – «krievvalodīgos». Kurus vietējos politiķus svētīt savu interešu īstenošanai, būs nākamais jautājums. Referendums ir iespēja tagad avārijas kārtā saturēt vēlētājus kopā un mobilizēt priekšdienām.

SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs, kas bija cītīgi lamājis parakstu vākšanu referendumam par otru valsts valodu un solījis, ka viņa vadītais politiskais spēks to neatbalstīšot, nu balsošot par otras valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai, lai «solidarizētos ar saviem vēlētājiem». (Pirms tam gan apvienības priekšsēdētājs Nils Ušakovs bija parakstījies par referenduma rīkošanu, lai tas vispār varētu notikt un Urbanovičam būtu, ar ko un par ko solidarizēties.) 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu