Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

Finanšu ministrs Andris Vilks un Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītāja amatam apstiprināšanai Saeimā virza kompānijas Lattelecom drošības nodaļas vadītāju Kristapu Zakuli. No 1995. līdz 2000.gadam Zakulis strādājis Satversmes aizsardzības birojā, bet no 2000. līdz 2009.gadam – par Swedbank Drošības daļas vadītāju.

Andrejs Žagars piekrīt turpināt darbu Latvijas Nacionālās operas vadītāja amatā. Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende iepriekš neapstiprināja atkārtoti operas direktora amatā Žagaru, kurš bija vienīgais pretendents konkursā uz šo amatu un kuru virzīja arī KM izveidotā konkursa komisija. Tomēr 30.decembrī viņa pieļāva, ka ar Žagaru varētu noslēgt līgumu uz gadu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja 2012.gadā galvenie veicamie darbi ir trīs skaļāko un apjomīgo lietu virzība uz prokuratūru, valsts budžeta finansējuma piešķiršana politiskajām partijām un tā izlietošanas kontrole, kā arī dažādu normatīvo aktu projektu izstrāde. Šīs trīs skaļās lietas ir tā dēvētā oligarhu lieta, Latvenergo un Daimler lietas, informē KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu