Misionāri • IR.lv

Misionāri

3
Tildes dibinātāji Uldis Dzenis (pa kreisi) un Andrejs Vasiļjevs, kā arī biznesa attīstības direktore Indra Sāmīte.

Pirms 20 gadiem Tilde radās gandrīz vai spiestā kārtā, bet tagad turas starp Eiropas valodtehnoloģiju flagmaņiem, lai gan tās konkurenti ir tādi milži kā Google 

Sagadīšanās dēļ Tildē nonākam tieši dienās, kad Latvija mēģina tikt galā ar ziņu par krievu valodai veltīto referendumu. Prievītēs šeit neviens nestaigā, tomēr šis ir birojs, kura moto pauž «mēs latviskojam pasauli» un kurā uz kolēģiem, kas «draivu» nesauc par dzini, skatās greizi. 

Nosēdušies sapulču telpas lielā galda vienā pusē, trīs no uzņēmuma vadībspēkiem – dibinātāji Andrejs Vasiļjevs un Uldis Dzenis, kā arī biznesa attīstības direktore Indra Sāmīte – tomēr provokatīvam iesākumam neļaujas. Viņos vēl jūtama eiforija no nedēļu iepriekš atzīmētās Tildes 20 gadu jubilejas, un nacionālais jautājums tā arī paliek neskarts. Toties virpinām čehu un horvātu pašlepnuma tēmu, tāpat kā grieķu un rumāņu zinātnisko ieguldījumu Tildes ikdienā. 

Simboliskā tilde
Pāris desmitgadēs no divu datorikas studentu teju piespiedu kārtā palaista uzņēmuma Tilde kļuvusi par savā jomā vadošo Baltijas IT uzņēmumu, turklāt ikvienu no šiem 20 gadiem noslēdzot ar peļņu. Patlaban viņi darbojas trijos virzienos, no kuriem visi uzņēmuma apgrozījumam pienes aptuveni vienādu artavu. Tilde lokalizē lielo uzņēmumu produktus, attīsta valodtehnoloģijas, to skaitā savu mašīntulkotāju, un vēl arī grāmatvedības risinājumu Tildes Jumis

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu