Izvēlies laimi • IR.lv

Izvēlies laimi

3
Nellija Ločmele

Jaunajā gadā mediji parasti ziņo par pirmo pasaulē nākušo bērniņu un piemetina senseno pareģojumu par meitenēm kā miera un puikām – kara vēstnešiem

Diemžēl šis gads Latvijā sācies ar asiņainu brīdinājuma zīmi par nāvi miera laikā. Jaungada rītā septiņas jaunas dzīvības izdzēsa nodilusi riepu gumija, sniedziņš uz ceļa un līdz galam neatšķetināms nevērības, kļūdu un nejaušību sajaukums.

Notikušo mainīt nav iespējams, dzīvē nav «undo» pogas kā datorā. Mainīt mēs varam tikai nākotni – savu attieksmi un rīcību.

Psihoanalītiķis Arkādijs Pancs, kura darbs ir darīt cilvēkus laimīgus, intervijā mums saka – ar dzīvi nekad nebūs iespējams tikt galā. Vienmēr notiks kaut kas negaidīts un sāpīgs. Mūsu ziņā ir pieņemt lēmumus, izdarīt izvēles. Pancs saka – laimes sajūtu nosaka četras šķietami vienkāršas lietas. «Es daru to, ko gribu. Man ir tas, ko vēlos. Es mīlu sevi. Es pietiekami labi izturos pret citiem cilvēkiem.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu