Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā


Valsts prezidents Andris Bērziņš otrdien iesniedza Saeimā 187 378 pilsoņu parakstus par ierosinājumiem noteikt Satversmē krievu valodu par otru valsts valodu.
Saeima par likumprojektu varētu balsot rudens sesijas pēdējā plenārsēdē 22.decembrī. Likumprojekts paredz mainīt Satversmes 4.pantu, tāpēc neatkarīgi no tā, kāds būs Saeimas lēmums, par grozījumiem būs jārīko referendums. Tas varētu notikt 18.februārī. Lai grozījumi stātos spēkā, referendumā par tiem ir jānobalso vismaz pusei no visiem Latvijas balsstiesīgajiem iedzīvotājiem – 771 350 pilsoņiem.

Starptautiskā reitingu aģentūra Fitch samazinājusi Latvijas nākotnes novērtējumu no pozitīva uz stabilu. Latvijas kredītreitinga nākotnes novērtējuma samazinājums atspoguļo ārējās izaugsmes un finanšu vides straujo pasliktināšanos, ekonomiskās situācijas pasliktināšanos eirozonas dalībvalstīs, kas negatīvi ietekmēs eksportu, skaidro aģentūra.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija nolēma otrajai atlases kārtai virzīt 17 Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļu kandidātus no 41, kuri bija pieteikti. Turpmākai virzībai komisija atbalstīja Anitu Braunu, Daci Bucenieci, Aināru Dimantu, Aiju Dulevsku, Māru Eglīti, Gintu Grūbi, Sergeju Kārīti, Pēteri Krilovu, Andri Ķēniņu, Andri Mellakaulu, Aleksandru Mirlinu, Daini Mjartānu, Ilmāru Muulu, Ritu Našenieci, Ilzi Strengu, Rolandu Tjarvi un Iva-ru Zviedri.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu