Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Rietumāfrikā pilnībā izmiruši savvaļas melnie degunradži ar latīnisko nosaukumu Diceros bicornis longipes, — to oficiāli apstiprinājusi Starptautiskā dabas aizsardzības savienība. Visvairāk dzīvnieku izzušanā vainojami malumednieki, kas izšāva degunradžus to ragu dēļ. Aptuveni 3000 melnu degunradžu vēl mīt Āfrikas austrumu daļā, taču arī tur notiek intensīva dzīvnieku glābšanas kampaņa, piemēram, pārvedot uz īpaši apsargātiem rezervātiem. Pirms 50 gadiem melno dugunradžu skaits bija aptuveni 70 000.

Nedēļas notikumi pasaulē

Līdzšinējais Itālijas premjers Silvio Berluskoni sestdien atkāpās no amata, un par jauno valdības vadītāju kļūs Mario Monti, bijušais ES konkurences komisārs. Berluskoni bija solījis demisionēt, kad būs apstiprināta ES pieprasītā taupības pasākumu pakete. Viņš izteica nožēlu, ka viņa atkāpšanās «dāsno žestu» itālieši sagaidījuši ar «sašutuma pilniem izsaucieniem un aizvainojumiem». Berluskoni pie varas nāca 1994.gadā. Viņš kļuvis par visilgāk nostrādājušo Itālijas premjeru pēckara periodā.

Jaunais Grieķijas premjers Luks Papadems sola, ka viņa valdības galvenā prioritāte būs starptautiskās palīdzības programmas reformu ieviešana. Ja Grieķija nespētu ieviest starptautisko kreditoru pieprasītās reformas, tai varētu nākties pamest eirozonu, pirmdien uzrunā parlamentam atzina premjerministrs.

Par spīti krīzei Itālijā, Eiropas Centrālā banka pirmdien paziņoja, ka pagājušajā nedēļā vairāk nekā uz pusi samazinājusi eirozonas valstu obligāciju uzpirkšanu, iegādājoties šos vērtspapīrus 4,48 miljardu eiro vērtībā. Kā ierasts, ECB neatklāja, kuru eirozonas valstu obligācijas iegādātas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu