Krievija neapmierināta ar ASV plāniem • IR.lv

Krievija neapmierināta ar ASV plāniem

13
Sergejs Lavrovs. Foto: AFP/LETA

Ārlietu ministrs Lavrovs: nevaru pieņemt, ka ASV izvieto pārtvērējraķetes uz kuģiem Baltijas un citās jūrās

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pirmdien pauda neapmierinātību ar ASV plāniem izvietot plānotās pretraķešu aizsardzības sistēmas pārtvērējraķetes uz kuģiem Baltijas, Melnajā, Barenca un Ziemeļjūrā.

“Savienotās Valstis neizslēdz – un šādu iespēju tās ir pieļāvušas -, ka karakuģus ar pārtvērējraķetēm varētu izvietot ne tikai Vidusjūrā, bet arī Melnajā jūrā, Barenca jūrā, Ziemeļjūrā un Baltijas jūrā. Viņi mums saka, lai mēs nesatraucamies, ka šie plāni nav vērsti pret mums. Mēs to nevaram pieņemt,” lidmašīnā ceļā no Havaju salām uz Maskavu paziņoja Lavrovs, kurš Honolulu kopā ar Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu piedalījās Āzijas un Klusā okeāna valstu ekonomiskās sadarbības organizācijas (APEC) samitā, raksta BNS/Interfax.

NATO plānotās Eiropas pretraķešu aizsardzības sistēmas nolūks ir nodrošināt aizsardzību pret raķešu uzbrukumiem no tādām neprognozējamām valstīm kā Irāna.

Iepriekš NATO ir noraidījusi Krievijas ierosinājumu izveidot atbildības zonas, uz kurām balstoties Maskava uzņemtos atbildību par dažu kaimiņvalstu aizsargāšanu no naidīgo valstu raķešu uzbrukumiem. Savukārt NATO ierosinājusi izveidot divas neatkarīgas pretraķešu aizsardzības sistēmas, kas savā starpā apmainītos ar informāciju. Krievija ir brīdinājusi, ka gadījumā, ja netiks ievērotas tās intereses, tā varētu veikt papildu drošības pasākumus, to skaitā – pastiprināt bruņojumu.

 

Komentāri (13)

andrisskrastins 14.11.2011. 14.40

Uztraukums ir tāpēc, ka tādā gadījumā Krievija nevarēs piesolīt pa zobiem vairāk. Ne jau tas ka viņiem uzbruks viņus satrauc – tas ka viņus potenciāli izslēdz no “Meksikāņu standoff”. Reāls varas zudums.

+11
0
Atbildēt

0

marisgrinbergs 14.11.2011. 15.49

“Viņi mums saka, lai mēs nesatraucamies, ka šie plāni nav vērsti pret mums. Mēs to nevaram pieņemt.”
Sanāk, ka Lavrovs nevar pieņemt to, ka ASV varētu pret viņiem kaut ko neplānot. Domāju, ka šāds uzskats Lavrovam ir arī par jebkuru citu valsti.

+6
0
Atbildēt

0

Lidija Apsīte 14.11.2011. 16.17

Ja Lavrovs nevienam netaisās uzbrukt, tad šāda ASV agresija viņu nevarētu uztraukt. Ltviju taču neuztrauc :-).

+7
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu