Pelnošais "Rūjienas saldējums" atdalīts pirms "Valmieras piena" pārdošanas • IR.lv

Pelnošais “Rūjienas saldējums” atdalīts pirms “Valmieras piena” pārdošanas

20
Rūjienas saldējums. Foto: Lita Krone, LETA

Par tā kontrolpaketes īpašnieku kļuvusi ar ekspremjera Andra Šķēles ģimeni saistīta firma

Neilgi pirms trešā lielākā piena pārstrādes uzņēmuma Latvijā AS “Valmieras piens” pārdošanas par tā meitasuzņēmuma SIA “Rūjienas saldējums” kontrolpaketes īpašnieku kļuvusi ar ekspremjera Andra Šķēles ģimeni saistītā SIA “Inpo 19”, raksta laikraksts “Dienas Bizness”.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA “Lursoft” dati, 21.septembrī reģistrētā “Inpo 19” par 51% “Rūjienas saldējuma” īpašnieku kļuva jau nedēļu pēc tās reģistrēšanas; līdz “Inpo 19” ienākšanai uzņēmumā šāds kapitāldaļu apjoms piederēja AS “Valmieras piens”.

Pārējo daļu īpašnieki palikuši nemainīgi – 33% pieder līdzšinējā “Valmieras piena” valdes priekšsēdētāja Rolanda Gulbja pilnībā piederošajai SIA “Rogul”, bet 16% – “Rūjienas saldējuma” valdes priekšsēdētājam Igoram Miezim, vēsta “Nozare.lv”.

“Lursoft” dati liecina, ka “Rūjienas saldējums” no 2009.gada oktobra līdz 2010.gada beigām strādāja ar 1,5 miljonu latu apgrozījumu un 114 800 latu peļņu. Savukārt “Valmieras piena” zaudējumi pērn sasniedza 885 000 latu pretstatā 110 000 latu peļņai gadu iepriekš. “Valmieras piena” vadība iepriekš skaidroja, ka pērnais gads bijis sarežģīts visiem nozares pārstāvjiem, ko noteica vairāki faktori – piena iepirkuma cenas pastāvīgi auga, savukārt produktu realizācijas cenas dažbrīd bija pat jāpazemina, lai spētu konkurēt un noturēties tirgū.

Neskatoties uz zaudējumiem, “Valmieras piens” šogad plāno strādāt tā, lai sasniegtu ne vien apgrozījuma pieaugumu, bet arī peļņu.

Uzņēmuma darbībā nekas nemainīsies, situāciju komentē “Rūjienas saldējuma” līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Igors Miezis. Jau pirms diviem gadiem, sākot vadīt uzņēmumu, viņam bija uzstādījums – būt pēc iespējas neatkarīgākiem un suverēnākiem no “Valmieras piena”, kas ir viens no tirgus līderiem, taču saldējuma ražotne ir neliela kompānija.

“Mēs saglabāsim mazā uzņēmuma statusu kā nišas produktu ražotājs un turpināsim ražot saldējumu no īsta piena un krējuma, neizmantojot augu taukus,” skaidro Miezis.

“Inpo 19” ir SIA “Privāto aktīvu pārvalde” meitasuzņēmums, kas savukārt pieder SIA “Sabiedrība privātiem ieguldījumiem”, kuras īpašnieki ir Šķēles meitas Madara Dobrāja un Anete Šķēle-Pētersone, Šķēles sieva Kristiāna Lībane-Šķēle, kā arī Iveta Smilga-Krogorne un Edgars Šķenderis.

Krievijas uzņēmējs Jevgeņijs Varovs iegādājies 91,89% “Valmieras piena” akciju no “Privāto aktīvu pārvaldes”.

Savukārt ar ekspremjera ģimeni saistītā “Inpo 20” veikusi ieguldījumu SIA “Ogres piens”, iegādājoties piena lopkopības saimniecību Ogresgala pagastā. Šķēle jau iepriekš izteicies, ka pievērsīsies piena lopkopībai, kam redz milzīgu potenciālu.

 

Komentāri (20)

anete_raugule 07.11.2011. 09.17

Rūjienas saldējumus bij labs. Būs jābalso ar maciņu un jāizvēlas ko citu, jo Andrīša ģimeni negribas pabalstīt.

+3
-1
Atbildēt

1

    Una Grinberga > anete_raugule 07.11.2011. 10.56

    Rūjienas saldējums jau vairākus gadus ir Andrīša ģimenē!!!! Tikai piederēja Valmieras pienam.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

kkristaps 07.11.2011. 07.56

Atcerējos senu čigānu lāstu: kaut tu slīkdams dzert prasītu!

+2
0
Atbildēt

0

helis 07.11.2011. 11.31

Well, es tomēr izvēlos Rūjienas saldējumu, jo tas jau nepieder oligarhiem vien, turklāt jāatbalsta Rūjienas saldējumā strādājošie – viņi jau ne pie kā nav vainīgi.

0
0
Atbildēt

1

    Līga Lētiņa > helis 07.11.2011. 14.39

    bet kā tad ideja? vai tā beidzas tur , kur sākas personīgās intereses, gan morālas , gan materiālas.
    es , piemēram, nekad neesmu pircis citās valstīs ražotas pārtikas preces(kafija , specifiski augļi – cita opera). principā, lai arī ir kur naudu likt.
    citādi tu tāds pats kā Latvijas politiķi – vienā dienā emma, otrā mīļas sarunas kādā rautā pie vīna glāzes.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu