Fliks šogad "airBaltic" vadītāja amatā saņēmis 119,7 tūkstošus • IR.lv

Fliks šogad “airBaltic” vadītāja amatā saņēmis 119,7 tūkstošus

25
Bertolts Fliks. Foto: Kaspars Krafts, F64

Viņa parādsaistības veido 14 miljonus latu 

Bijušais Latvijas lidsabiedrības “airBaltic” prezidents Bertolts Fliks šogad šajā amatā nopelnījis 119,7 tūkstošus latu, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija.

Papildus Fliks no “airBaltic” saņēmis 11,1 tūkstoša latu kompensāciju un 7,5 tūkstošu latu apdrošināšanas atlīdzību. Tāpat viņš saņēmis 1,8 tūkstošu latu algu kompānijā “Baltic Airlines”, ziņo BNS.

No bijušā “airBaltic” vadītāja deklarācijas izriet, ka viņš šogad nav veicis nevienu darījumu, kas pārsniegtu 20 minimālās mēnešalgas.

Flika parādsaistības tāpat kā 2010.gada beigās veido 14 miljonus latu. Viņa uzkrājumi, salīdzinot ar pērnā gada beigām, savukārt ir sarukuši. Ja 2010.gada beigās Flikam skaidrā naudā bija uzkrāti 1,5 tūkstoši latu un divi tūkstoši eiro (1,4 tūkstoši latu), bet bankā viņam glabājas trīs tūkstoši latu un 70 tūkstoši eiro (49,2 tūkstoši latu), oktobra sākumā, beidzot pildīt “airBaltic” vadītāja pienākumus, viņam bija vien skaidras naudas uzkrājumi – trīs tūkstoši latu un pieci tūkstoši eiro (3,5 tūkstošus latu).

Deklarācija liecina, ka Flikam pieder dzīvoklis Berlīnē, bet lietošanā ir dzīvoklis Rīgā un 2007.gada “Audi A6”. Flikam pieder kapitāldaļas 9,654 miljonu latu vērtībā “Baltijas Aviācijas sistēmās” (BAS).

Jau vēstīts, ka Fliks oktobrī pameta “airBaltic” valdes priekšsēdētāja amatu. Kopš 1.novembra šos pienākumus pilda Martins Gauss.

Kompānija “airBaltic” veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Viļņas un Tallinas, kā arī nodrošina aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā.

“airBaltic” dibināts 1995.gadā, tā lielākie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un BAS ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS. BAS 50% kapitāldaļu pieder Flikam, bet vēl 50% – Bahamu salās reģistrētai kompānijai “Taurus Asset Management Fund Limited”.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu