Starp Ameriku un Ķīnu • IR.lv

Starp Ameriku un Ķīnu

2
Uldis Sīpols (pa kreisi) ar tēvu Frici Sīpolu tēva mājās Mičiganā.

Globālās korporācijas Procter&Gamble viceprezidents Uldis Sīpols (61) savas karjeras laikā ieņēmis vadošus amatus piecās lielās starptautiskās kompānijās. Viņa dzīvē, līdzīgi kā pasaules ekonomikā, bijušas gan šaubu naktis, gan lejupslīde, gan uzplaukuma gadi 

Kādā septembra piektdienā Uldis Sīpols no Bostonas ielidoja Detroitā. Tajā pašā dienā kā kompānijas Procter&Gamble iecelts padomnieks viņš satikās ar Mičiganas Universitātes studentiem, biznesa skolas vadību un savu vidējo meitu Ināru, kura studē tajā pašā augstskolā. Sestdien kopā ar tēvu Frici (90) apmeklēja amerikāņu futbola spēli starp Mičiganas un Sandjego Universitātes komandām studentu pilsētiņā Anarborā. Svētdienas rītā Sv.Pāvila latviešu luterāņu draudzes baznīcā Uldis piedalījās tēva vadītajā dievkalpojumā. 

Mēs tiekamies svētdienas pēcpusdienā omulīgajā un rūpīgi uzkoptajā Friča un Irēnes mājā. Pirms diviem gadiem Irēne nomira, un Fricim mājas darbos palīdz «viena amerikāniete, kurai es iedevu latviešu pavārgrāmatu angļu valodā, un viņa pat kotletes māk izcept». «Irēne ir te,» Fricis saka, uzlicis roku uz nelielas koka kastītes viesistabā uz klavierēm. 

Visiem klātesošajiem par prieku sestdienas spēlē uzvarējusi Mičiganas Universitātes komanda. «Bija laba, tikai komandai vēl jāmācās mest,» Uldis komentē. «Darba sarunās Amerikā palīdz tas, ja esi pabeidzis to pašu universitāti, ko darba devējs, apmēram tā – brālīt, es tevi nekad neesmu saticis, bet zinu, ka ar tevi nebūs problēmu…» smejas Uldis, ģērbies gaišās biksēs un džinsa auduma kreklā ar Mičiganas Universitātes abreviatūru uz kabatas. Universitātē viņš 1972.gadā ieguva bakalaura grādu politikas zinātnēs. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu