Zemessargs ar spridzekli somā, iespējams, bijis reibumā • IR.lv

Zemessargs ar spridzekli somā, iespējams, bijis reibumā

34
Zemessardzes emblēma. Foto: Lita Krone, LETA

Šādas aizdomas esot tiem, kas ir veikuši dienesta izmeklēšanu 

Ādažu poligonā cietušais zemessargs, kurš bijis alkohola reibumā, ir tas pats, kas, visticamāk, savā somā ievietoja spridzekli, kura eksplozijā gāja bojā viens, bet cieta vēl vairāki zemessargi, ziņo BNS.

“Jā, šādas aizdomas ir tiem, kas ir veikuši dienesta izmeklēšanu,” otrdien atzina Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Ainars Latkovskis (“Vienotība”).

Aizsardzības ministrijas pārstāvji, kuri otrdien bija ieradušies komisijā runāt par negadījuma izmeklēšanas gaitu, ne noliedza, ne apstiprināja informāciju, vai kriminālprocesā aizdomās turētais zemessargs ir tas pats, kurš bija reibumā.

Jau vēstīts, ka 23.oktobra pēcpusdienā Ādažu poligonā sprādzienā, kas notika pēc militāro mācību beigām, cieta kopumā astoņi zemessargi un viens jaunsargs. Viens no cietušajiem zemessargiem svētdienas vakarā no gūtajiem ievainojumiem mira.

Viens no sprādzienā cietušajiem zemessargiem bijis alkohola reibumā, savukārt citu cietušo organismā alkohols nav konstatēts.

Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube jau paziņojis, ka pēc sākotnējās izmeklēšanas rezultātiem ir noskaidrots zemessargs, kura mugursomā sprāga mazas jaudas lādiņš.

Šonedēļ plāno izrakstīt no slimnīcas divus no Ādažu poligonā sprādzienā cietušajiem zemessargiem, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Dace Kārkliņa. Vienu no zemessargiem plāno izrakstīt otrdien, bet vēl vienu zemessargu varētu izrakstīt līdz nedēļas beigām – ceturtdien vai piektdien.

Divi sprādzienā cietušie joprojām ir reanimācijā, viņu veselības stāvoklis joprojām ir smags, taču nedaudz uzlabojies, sacīja Kārkliņa. Pārējie trīs cietušie turpina ārstēties dažādās slimnīcas nodaļās.

Saistībā ar sprādzienu poligonā uz izmeklēšanas laiku atstādināti divi Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljona virsnieki – bataljona komandieri un pretgaisa aizsardzības baterijas komandieris.

Abi virsnieki atstādināti no amata, jo notiekošajā dienesta izmeklēšanā, kas sākta saistībā ar sprādzienu Ādažu poligonā, ir atklājušies jauni fakti un patlaban notiek to nostiprināšana ar liecībām un ekspertu atzinumiem.

 

Komentāri (34)

sivrita 01.11.2011. 14.16

muļķīgi un ir uzrakstīt, ka kāds bijis reibumā, nenorādot promiļu skaitu…

varbūt viņš sasildīšanās nolūkā ir izdzēris tikai karstas kafijas krūzi ar balzama piņģerotu, bet varbūt jau no rīta apsēdies pie priedes un iztukšojis 0.7 tilpumu 40 grādīgā…

varbūt vienkārši spirta pudelīte aptieciņā mugursomā

+1
0
Atbildēt

0

Iev@ Avotina 21.12.2011. 10.05

Ienāc un apskaties, kā dabūt naudu http://tinyurl.com/4xvxexe

0
0
Atbildēt

0

kristaps_drone 01.11.2011. 14.53

Pēc šī sprādziena bija parādījusies arī tāda informācija, ka arī viens jaunsargs cieta sprādzienā. Nez kāds ir viņa stāvoklis tagad, cik viņš smagi ievainots? Nekur nav ziņu par to.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu