Arī Šlesera Reformu partija pieteiksies valsts finansējumam • IR.lv

Arī Šlesera Reformu partija pieteiksies valsts finansējumam

35
Ainārs Šlesers. Foto: Inga Nestere, F64

Pieteikumu vēlēšanās caurkritusī partija iesniegs pirmdien

Arī Šlesera Reformu partija LPP/LC pieteiksies valsts finansējuma saņemšanai, kas no nākamā gada pienākas partijām, kas Saeimas vēlēšanās ieguvušas vismaz 2% iedzīvotāju atbalsta, aģentūrai BNS apliecināja partijas preses sekretārs Ģirts Dripe.

Pieteikums Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) tiks iesniegts pirmdien, 31.oktobrī.

Dripe aicināja šo rīcību neuztvert kā signālu partijas turpmākajai darbībai, jo kongress, kurā lems par partijas nākotni, notiks tikai 1.decembrī.

Viņš norādīja, ka savukārt nākamajā nedēļā uz sapulci pulcēsies Šlesera Reformu partijas LPP/LC Rīgas nodaļas biedri.

Partijas līderis Ainārs Šlesers iepriekš ir sacījis, ka 1.decembrī paziņos par atkāpšanos pēc zaudējuma 11.Saeimas vēlēšanām.

Saskaņā ar likumu partijām no nākamā gada ir tiesības pieteikties uz valsts finansējumu – 50 santīmu apmērā par katru iegūto balsi -, ja par tām pēdējās vēlēšanās nobalsojuši vismaz 2% vēlētāju.

Piešķirto finansējumu partijas ir tiesīgas izlietot telpu īrei, sakaru pakalpojumiem, darba algām, pētniecības darbiem un iedzīvotāju izglītošanas pasākumiem, kā arī priekšvēlēšanu aģitācijai.

Partijai var atteikt vai pārtraukt finansējuma izmaksu, ja tā ir sodīta saistībā ar priekšvēlēšanu izdevumu apmēra pārsniegšanu par vairāk nekā 10% vai gada pārskatos un deklarācijās nenorādītajiem darījumiem vai ziedojumiem, kuru kopsumma pārsniedz simts minimālās mēnešalgas.

Apturēt finansējuma izmaksu varēs arī tajos gadījumos, kad partijas darbība tiek apturēta vai tā nav iesniegusi gada pārskatu vai vēlēšanu deklarāciju.

 

Komentāri (35)

ievuliitis 31.10.2011. 07.17

Vispār mēs taisamies likvidēties, bet tas vēl nenozīmē, ka mēs atsakāmies no naudas, ko no valsts var pagrābt. Naudas nemēdz būt par daudz!

+3
0
Atbildēt

1

    janazakovica > ievuliitis 31.10.2011. 08.21

    nevajag skaust…lai cik vini ir tizli..viniem pienakas…butu betijas reformu partija dabujusi 2% velesanas ari varetu pieteikties..

    0
    -1
    Atbildēt

    0

Ligiña Doniña 31.10.2011. 11.07

Jaunā likumdošana paredz, ja partija likvidējas, tad saņem 10 kārtīgu kompensāciju, pareizinot vēl ar gadiem, kuros tā bijusi pie varas!

0
0
Atbildēt

0

mxblack 31.10.2011. 09.55

Valsts nauda taču nepieder nevienam, tāpēc ja to var dabūt, to ir jāņem, vajag vai nē. Ja šleseri domātu citādi, Latvijā nebūtu neviena miljonāra.

0
0
Atbildēt

1

    Pēterītis > mxblack 31.10.2011. 10.52

    Ja šleseri domātu savādāk, tad viņi nebūtu šleseri. Bet miljonāru gan būtu vairāk. Latvijai ir divas nelaimes – miljonāru šleseriskums un nešleserisko miljonāru nepietiekamība.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu