Rīgas dome tēriņus grasās palielināt par 16 miljoniem • IR.lv

Rīgas dome tēriņus grasās palielināt par 16 miljoniem

12
Rīgas domes un Finanšu un administrācijas lietu komitejas priekšsēdētājs Nils Ušakovs (no labās) un Rīgas domes deputāts Vjačeslavs Stepaņenko piedalās Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē, kurā lems par Rīgas domes lēmuma projektu par grozījumiem Rīgas budžetā 2011.gadam. Foto: Evija Trifanova, LETA

Pašvaldības 2011.gada budžeta deficīts ir sasniedzis gandrīz 57 miljonus latu

Rīgas domes Finanšu un administrācijas komitejā ceturtdien atbalstīti Rīgas pašvaldības 2011.gada budžeta grozījumi, ar kuriem plānots piešķirt papildu finansējumu Labklājības departamentam, lai nodrošinātu pabalstu izmaksu rīdziniekiem, un pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” zaudējumu segšanai, ziņo LETA.

Finanšu departamenta direktore Ilga Tiknuse norādīja, ka pašvaldības ieņēmumi palielinājušies līdz 17,3 miljoniem latu, bet izdevumi palielināti par 16,1 miljonu latu, līdz ar to pašvaldības budžeta deficīts samazināsies par 1,2 miljoniem latu.

Pašvaldības 2011.gada budžeta deficīts ir sasniedzis gandrīz 57 miljonus latu, savukārt plānots, ka uzkrājumi gada beigās būs 38 miljoni latu. Tiknuse gan norādīja, ka realitāte varētu būt optimistiskāka un, ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, Rīgas dome budžeta gadu varētu noslēgt ar 50 miljonu latu uzkrājumu.

Gala lēmumu par budžeta grozījumiem otrdien, 1.novembrī, pieņems Rīgas domes sēdē.

Arī šoreiz lielākie izdevumi tiek plānoti saistībā ar Labklājības departamenta budžeta programmām un papildu finansējumu “Rīgas satiksmei”.

Rīgas domes Labklājības departamenta pārziņā esošo programmu finansējums tiks palielināts par Ls 5 057 208, no kuriem sociālo pabalstu izmaksai rīdziniekiem plānoti 4,5 miljoni latu, ieskaitot 1,2 miljonus latu valsts dotāciju garantētā minimālā ienākumu līmeņa pabalsta un dzīvokļa pabalsta izmaksām. No Rīgas pašvaldības vispārējiem ieņēmumiem 3,3 miljoni latu tiks novirzīti pabalstu izmaksām – garantētā minimālā ienākumu līmeņa pabalstam 1,3 miljoni latu, dzīvokļa pabalstam – 2,2 miljoni latu, bet pārējiem pabalstiem – nepilns viens miljons latu.

Par 574 000 latu palielināts finansējums sociālo pakalpojumu sniegšanai dzīvesvietā Rīgas pilsētas iedzīvotājiem, jo ir palielinājies pakalpojuma saņēmēju skaits.

Savukārt sabiedriskā transporta pakalpojumiem Rīgas pilsētā izdevumu palielinājums plānots Ls 3 450 715 apjomā. “Rīgas satiksmes” zaudējumu un degvielas sadārdzinājuma segšanai no pašvaldības budžeta plānots piešķirt Ls 3 056 410, bet valsts budžeta mērķdotācija tiks palielināta par 394 305 latiem.

Kā ziņots, maijā dotācija “Rīgas satiksmei” palielināta par 2,1 miljonu latu, tai skaitā 755 000 latu apmērā kompensējot degvielas un elektrības sadārdzinājumu.

 

Komentāri (12)

Kā T Ā var būt?! 27.10.2011. 17.11

Protams, pašvaldību vēlēšanas strauji tuvojas:) Gāzi grīdā! :))

+12
0
Atbildēt

0

putekliic 27.10.2011. 22.28

Vo, vo – tieši tā – “sociāli atbildīga politika”! Jau ne reiz esmu teicis -pēc Ušakova saimniekošanas RD budžetā vēl ilgi pēc tam “zāle neaugs”. Palaidiet vēl SC valdībā – tad visas valsts mērogā būs tāpat. Vai tad tur valdībai nekas nav sakāms? Kamēr valsts budžetā 150 mio jāgriež, RD tik audzē deficītu. Pilnīgs absurds.

+9
0
Atbildēt

0

Maira Zandberga 27.10.2011. 17.46

Vēl jau nekas nav noticis, tā tomēr ir prognoze.

Tomēr viens gan ir pilnīgs absurds – tiek palielināta dotācija pašvaldības uzņēmumam “Rīgas Satiksme”, it kā uz degvielas cenu kāpuma utt. rēķina, tajā pašā laikā uzņēmums atļaujas naudu izsaimniekot organizējot un vedot cilvēkus bez maksas uz SC mītiņiem pie Saeimas, nodrošināt saviem darbiniekiem apmaksātas brīvdienas, ja tie turp dosies utt.

Uz šā visa fona 100% atlaide pensionāriem, nedomājot, ko tas nodara budžetam, vēl liekas tīri pieņemama.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu