Augulis: ja Dombrovskis aicinās, ZZS piedalīsies valdības darbā • IR.lv

Augulis: ja Dombrovskis aicinās, ZZS piedalīsies valdības darbā

21
Uldis Augulis. Foto: Gints Ivuškāns, F64

ZZS neesot nekādu sarkano līniju

Ja premjers Valdis Dombrovskis (“Vienotība”) aicinās, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) piedalīsies valdības darbā, intervijā laikrakstam “Neatkarīgā” saka viens no ZZS līderiem Uldis Augulis.

Viņš uzsvēris, ka ZZS nav nekādu sarkano līniju un ZZS ir gatava strādāt valdībā, runājot par Dombrovska izteikumiem, no kuriem nojaušams – ja kādam valdībā kas nepatīk, tad tur ir durvis un viņa vietā valdībā nāk ZZS. “Ja mūs aicinās, tad noteikti piedalīsimies valdības darbā,” apliecināja Augulis.

Bijušais satiksmes ministrs atzinis, ka Dombrovskis pašreiz ir ļoti sarežģītā situācijā, jo priekšā ir budžeta veidošana, aizdevuma programmas pabeigšana, raksta BNS.

“Politiķiem būtu jābūt saprātīgiem un jāveido pietiekami stabila valdība, jo, ja valdība nebūs stabila, tad premjeram var būt problēmas gan ar aizdevējiem, gan negācijām, kas var nākt no Eiropas. Nākamā ES plānošanas perioda budžetu no 2014. līdz 2020.gadam stādīs tieši nākamgad, un tam jānoslēdzas nākamā gada beigās. Ja mums nebūs stabilas valdības, ja valdībā kādam būs veto tiesības un nevarēs pieņemt lēmumus, tad būs ļoti smagi un tas ietekmēs mūs visus,” klāstījis Augulis.

Jau vēstīts, ka otrdien apstiprināta Valda Dombrovska trešā valdība, kuru veido “Vienotība”, Zatlera Reformu partija (ZRP), Nacionālā apvienība un seši neatkarīgie deputāti. Iepriekšējā valdībā koalīcijā bija “Vienotība” un ZZS.

Dombrovskis, veidojot jauno valdību, pieļāva sadarbību ar ZZS un piedāvāja no ZZS saraksta ievēlētajam Jānim Dūklavam saglabāt zemkopības ministra amatu valdībā, taču ZRP pret to iebilda.

 

Komentāri (21)

austrisv 26.10.2011. 10.14

Ja ZZS būtu tikpat aktīvi un labi strādājusi 10. saeimā, tad nebūtu ne 11.saeimas vēlēšanas, ne šī visai nestabilā valdība. Tikai ZZS neprāta cena pazudināja iepriekšējo Dombrovska valdību un ar šitādiem ZZS pussapuvušiem sarkaniem diegiem jau nu gan nav vairs aršana. Par vēlu Auguli, atmodies no saldā Lemburģijas sapņa. Pasēdiet opozīcijā un pārdomājiet, un nožēlojiet savus grēkus pret Latvijas iedzīvotājiem, sīkie blēži.

+5
0
Atbildēt

3

    raimonds_bossltd > austrisv 26.10.2011. 12.35

    to Bet
    ZZS ir pelnijusi but opozicija, tacu ar Zatlera 16 bandu, ari meko nevar labu paredzet.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > austrisv 26.10.2011. 11.13

    tur Jums tiesa , Lembe seedeedams blakus premjeram regulaari maisiija gaisu , neļaudams produktiivi straadaat , valsts nozadzeejam vieta aiz resteem , aicinot ZZSu piedaliities valdiibas darbaa , buutiibaa ir lembes atkal noseedinaašana blakus premjeram

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > austrisv 26.10.2011. 11.12

    >Bet
    kāpēc tā?
    kāpēc “‘sīkie”?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

mary75 26.10.2011. 09.15

Lemberga marionetes pat ar pašu nelabo ies koalīcijā un,pat dzimto māti pārdos par Lemberga naudu, kā jau pārdevuši godu, sirdsapziņu un savu valsti, ir nu gan apspriešanas vērts jaunums!

+5
-1
Atbildēt

0

putekliic 26.10.2011. 08.37

Nu, tas, ka ZZS nav un nekad nav bijis nekādu sarkano līniju, ir sen zināms. Tāpat kā vienas profesijas pārstāvēm/pārstāvjiem – jo mazāk “līniju”, jo skaitās augstāka kategorija. Līniju neesamība nodrošina maksimālas spējas pielāgoties konkrētā brīža vajadzībām – runāt un darīt to, kas atbilst pašu un “saimnieku” interesēm. Tādi, lūk, principi.

+3
0
Atbildēt

1

    raimonds_bossltd > putekliic 26.10.2011. 12.33

    to andrejs_gr
    “Tāpat kā vienas profesijas pārstāvēm/pārstāvjiem – jo mazāk “līniju”, jo skaitās augstāka kategorija.”

    Tada slampa ka Zatlers Latvijas politika ir unikums.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu