Nākamnedēļ sāks Baltijas valstu muitnieku rotāciju • IR.lv

Nākamnedēļ sāks Baltijas valstu muitnieku rotāciju

22
Latvijas robežsargu emblēma. Foto: Ieva Čīka, LETA

Starptautiskās pieredzes apmaiņas pasākumi uz austrumu robežas tiks organizēti līdz gada beigām

Nākamnedēļ paredzēts sākt plānoto triju Baltijas valstu – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas – muitas amatpersonu rotāciju un pieredzes apmaiņu.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Sabiedrisko attiecību daļā informēja, ka nākamajā nedēļā grupa VID muitas amatpersonu no Latvijas iesaistīsies muitas kontroles punktu darbā uz Lietuvas un Krievijas robežas, ziņo LETA.

Sadarbība ar Lietuvas muitas dienestu turpināsies arī divu nākamo mēnešu laikā. Konkrētu sadarbības sākuma datumu VID gan neatklāj.

Plānots, ka novembrī VID muitas amatpersonas dosies uz Igauniju, savukārt kolēģi no Igaunijas ieradīsies Latvijā, lai piedalītos muitas kontroles pasākumu īstenošanā uz Latvijas austrumu robežas.

Starptautiskās pieredzes apmaiņas pasākumi uz austrumu robežas tiks organizēti līdz gada beigām – trīs mēnešus.

Pieredzes apmaiņā tiks iesaistīti muitas kinologi, vecākie muitas uzraugi, kuru darba pienākumi saistīti ar skeneru izmantošanu kontroles procesā, mobilo vienību darbinieki un citi muitas eksperti.

VID atzīmē, ka situācija Eiropas Savienības (ES) pierobežā un tendences kontrabandas preču ievešanā ir līdzīgas visās trijās Baltijas valstīs, tāpēc šo valstu muitas administrācijas organizē savstarpējas muitas ierēdņu pieredzes apmaiņas vizītes, nodrošinot citas valsts kolēģu iesaistīšanos muitas kontroles procesā uz ES ārējās robežas.

Tā kā starptautiskās pieredzes apmaiņas pasākumu īstenošana ir tieši saistīta ar muitas kontroles pasākumu plānošanu un veikšanu, detalizēta informācija par plānotajiem pasākumiem un to norises vietu un laiku drošības apsvērumu dēļ netiks publiskota, piebilst VID.

 

Komentāri (22)

Sanšains 21.10.2011. 13.52

Izlasīju virsrakstu un nopriecājos. Izlasīju rakstu un sapratu, ka tā būs tikai “pieredzes apmaiņa”, nevis pastāvīga “rotācija”, kas apgrūtinātu kontrabandistus.

+5
0
Atbildēt

2

    Una Grinberga > Sanšains 21.10.2011. 21.05

    Pirms ko ieviest pastāvīgi, ir jāpaskatās, vai tas darbojas. Principā no sākuma ir arī jāizvērte rotācija iekš valsts. Varbūt nemaz mums nav nepieciešami citu valstu muitnieki, bet ir iespējams realizēt ar pašu resursiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    disassociative > Sanšains 21.10.2011. 13.55

    Precīzi manas emocijas. Es arī, izlasot virsrakstu, nopriecājos, ka beidzot! Izlasot rakstu kļuva skaidrs, ka izobraženije burnoj dejateljnosti. Bet tik ļoti vajadzētu beidzot tiešām nopietni piegriezt kontrabandas krānus!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

SOLVITA Pošeiko 21.10.2011. 13.47

KĀPĒC rakstu par muitu jādekorē ar Robežsardzes emblēmu? Muitai vairs nav savu regāliju???

+1
0
Atbildēt

1

oktaavs 22.10.2011. 07.27

Kur ir somu muitnieki uz Latvijas robežām, kurus solīja Vilks ? Pēc pieciem gadiem, iespējams, būs ?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu