Nacionālajā teātrī pirmizrāde "Kapusvētku PR" • IR.lv

Nacionālajā teātrī pirmizrāde “Kapusvētku PR”

24
Izrādes "Kapusvētku PR" aktrises - (no kreisās) Inta Tirole, Lolita Cauka un Līga Liepiņa

Aivas Birbales ironisko stāstu Kapusvētku PR  iestudējis režisors Valdis Lūriņš

Izrādes centrā  ir gatavošanās kapusvētkiem un ap tiem saistīti notikumi, bet patiesībā tas ir stāsts par mūžseno, bet šobrīd īpaši aktuālo problēmu – ko cilvēkam iesākt ar savu dzīvi, kā dzīvot savu, ne citu personu dzīvi, raksta aģentūra LETA.

Kapusvētki ir īpašs Latvijas sadzīves kultūras fenomens. Izrādes režisors Valdis Lūriņš par kapusvētku popularitāti saka: “Tur ir savs āķis, kāpēc kapusvētki Latvijā ir tik populāri. Tas velis šai zemē ir dzīvs. Dzīvajiem piederīgs, tik reāls un autobiogrāfisks kā fotogrāfijas dzimtas albumos. Un tikpat nenovēršams un reāls ir kapusvētku atgādinājums – no zemes tu esi nācis… Un visai tai burzmai – cilvēkiem, puķēm, suņiem, šņabim, klačām un mūzikai – pāri ir debesis. Tik augstas, tik tālas, un nav jau tik garu trepju, lai līdz tām varētu tikt. Varbūt, ka kapusvētki ir tieši tādēļ, lai mēs tās debesis ieraudzītu.” 

Pēc lugas autores Aivas Birbeles domām, kapsēta nav drūma vieta. Tā ir iespēja risināt nepabeigtās sarunas ar saviem aizgājušajiem tuviniekiem un apzināties – lai arī kādi kreņķi un problēmas gadījušās, vienmēr ir labāk būt dzīvam. Un ne tikai būt, bet savu dzīvi padarīt pēc iespējas krāšņāku. Kā lugas galvenās varones, kuras nebaidās ņemt rokās otas un sava pagasta bildi padarīt košāku. Aiva Birbele šo lugu ir veltījusi savai ģimenei un plašajai radu saimei Kurzemes pusē. 

Izrādes scenogrāfs – Varis Siliņš, kostīmu māksliniece – Liene Rolšteina, komponists – Valdis Zilveris, horeogrāfs – Alberts Kivlenieks, vokālais pedagogs – Andris Daņiļenko. 

Lomas atveidos Inta Tirole, Līga Liepiņa, Lolita Cauka, Egils Melbārdis, Gunta Virkava, Dace Bonāte, Līga Zeļģe, Indra Burkovska, Uldis Dumpis, Jānis Skanis, Anna Klēvere, Arturs Krūzkops, Kaspars Aniņš, Madara Botmane, Gundars Grasbergs un Ģirts Jakovļevs.

Kapusvētku PR pirmizrāde 20.oktobrī, tuvākās izrādes 24. un 31.oktobrī. Biļetes nopērkamas Bilesuparadize.lv

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu