Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Taizemiešu ģimene savās mājās Bangkokā, kuras applūdinājusi no krastiem izgājusī Čavphrajas upe.

Nedēļas notikumi pasaulē

Reaģējot uz cietumsoda piespriešanu Ukrainas ekspremjerei Jūlijai Timošenko, Eiropas Savienība ir atcēlusi ceturtdien, 20.oktobrī, paredzēto Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča vizīti Briselē. Tā atlikta līdz laikam, kad nosacījumi būs labvēlīgāki, lai panāktu pro-gresu divpusējās attiecībās. ES dalībvalstu sašutumu izraisīja  Timošenko notiesāšana par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, slēdzot līgumus par dabasgāzes piegādi ar Krieviju. Tiesa bijušo premjerministri Jūliju Timošenko notiesāja ar septiņu gadu cietumsodu.

Pagājušās nedēļas nogalē Parīzē notikušajā G20 valstu finanšu ministru un centrālo banku vadītāju sanāksmē Eiropa pauda apņemšanos īstenot ātrus un noteiktus pasākumus, lai atrisinātu pašreizējo parādsaistību krīzi. Eirozona nepieciešamās atbildes prezentēs jau šīs nedēļas nogalē. Plānā paredzēts iekļaut plašu banku rekapitalizāciju, turpmāku atbalstu ilgtspējīgai programmai Grieķijā, pasākumus virzībai tuvāk fiskālajai savienībai un ievērojamu finansiālu atbalstu, lai nodrošinātu, ka Eiropas valdības var aizņemties ar ilgtspējīgām procentu likmēm.

Arābu līgas valstu ārlietu ministri svētdien ārkārtas sanāksmē Ēģiptes galvaspilsētā Kairā aicināja 15 dienu laikā sarīkot sarunas Kairā starp Sīrijas valdību un opozīciju. Sanāksme tika rīkota pēc Persijas līča valstu pieprasījuma, lai apspriestu humānās situācijas krasu pasliktināšanos Sīrijā un pasākumus, kas palīdzētu izbeigt asinsizliešanu šajā valstī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu