Maršruta mikroautobusu pārvadājumus nodos “Rīgas satiksmei” • IR.lv

Maršruta mikroautobusu pārvadājumus nodos “Rīgas satiksmei”

9
Maršruta taksometru pieturvietas zīme Rīgas centrā. Foto: Edijs Pālens, LETA

Mikroautobusu maršrutu tīklā izmaiņas netiek plānotas

Rīgas dome pieņēmusi lēmumu slēgt līgumu ar pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu Rīgas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā, šo funkciju pilnībā uzticot pašvaldības SIA “Rīgas satiksme”.

Jaunajā līgumā nav nodalīti atsevišķa maršrutu daļa, ko līdz šim apkalpoja privātie pārvadātāji ar maršruta taksometriem, līdz ar to līgums ir pamats, lai “Rīgas satiksme” iegūtu tiesības organizēt arī paaugstināta servisa pasažieru pārvadājumus, ziņo LETA.

Jaunais līgums veidots uz iepriekšējā deleģēšanas līguma pamata, taču turpmāk paaugstināta servisa pārvadājumus, kurus veica privātie komersanti pēc komerciāliem principiem, no 2012.gada 1.janvāra kontrolēs “Rīgas satiksme”, kas rīkos iepirkuma konkursu par apakšuzņēmēju piesaistīšanu. Patlaban maršruta taksometri apkalpo aptuveni desmito daļu no kopējā Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīkla, norādīja Sabiedriskā transporta un pasažieru komercpārvadājumu nodaļas vadītājs Jānis Lagzdons.

Tā kā “Rīgas satiksmei” nav iespēju pašai iegādāties atbilstošus transportlīdzekļus, jaunais līgums būs pamats, lai izsludinātu iepirkuma konkursu, kurā pašreizējās pārvadātāju firmas plānots piesaistīt kā apakšuzņēmējus.

Iepirkuma konkursā būtiskākie kritēriji būs pārvadājumu kvalitāte, drošība, transportlīdzekļu nolietojums, kā arī piedāvātā cena. Tāpat “Rīgas satiksme” plāno ieviest kārtību arī mikroautobusu kursēšanas grafikos, lai turpmāk tie pa pilsētu pārvietotos “saprotamos laikos”.

Kā pastāstīja “Rīgas satiksmes” direktors Leons Bemhens, mikroautobusu maršrutu tīklā izmaiņas netiek plānotas, taču tas tiks papildināts ar diviem jauniem maršrutiem, kas savienos mikrorajonus.

Arī pēc 1.janvāra šajos transportlīdzekļos biļetes būs nopērkamas pie vadītāja un mikroautobusi pieturēs pēc pasažieru pieprasījuma.

Maršruta taksometros nedarbosies pašvaldības piešķirtās atlaides skolēniem, pensionāriem un citām pasažieru kategorijām – šajos transportlīdzekļos būs spēkā vienīgi valsts apstiprinātās atlaides invalīdiem.

 

Komentāri (9)

ievuliitis 19.10.2011. 14.14

“Mikroautobusu maršrutu tīklā izmaiņas netiek plānotas”
Un cenas? Par to preses ralīzē nav teikts? Esmu 100% pārliecināta – pirmais solis pēc pārņemšanas būs cenu paaugstināšana. Diapazonā no 30 līdz 50 procentiem.

+4
0
Atbildēt

0

Aldīna 19.10.2011. 20.46

Nu tie mikrobi atgādina lūžņukaudzes uz riteņiem, neievēro satiksmes noteikumus un iekšā izskatās un smako kā bomžu midzeni + tam visam fonā skan kautkāda ļarļanka! Labāk +10 sentīmi, nekā turpinās šis bardaks!

+1
0
Atbildēt

0

Ilona Auziņa 19.10.2011. 15.07

Tad jau drīz varam gaidīt ka arī veloceliņus nodos Rīgas satiksmei, bet pēc tam arī gājēju ietves un pārejas. Kā pēdējais paliks gaiss virs Rīgas, tas ir pārāk piekūpējis, to šie neņem.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu