Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Melanholija

 

oooo Melanholija.Pasaules gala tēma režisoriem ir kā neizsmeļama ideju aka. Provokators Larss fon Trīrs apokalipses tēmu ietērpj vizuālā krāšņumā un globāla mēroga katastrofu nostāda blakus dziļi personiskam iekšējās pasaules sabrukumam – depresijai. Kirstena Dansta galvenajā lomā ir pārliecinoša – viņas melanholija ir baisumā līdzīga tā paša nosaukuma planētai, kas draudīgi tuvojas Zemei. Taču Šarlotes Geinsbūras transformācijas otrā plāna lomā no ārkārtīgi racionālas sievietes līdz histēriskai, izdzīvošanas instinkta pārņemtai būtnei ir daudz interesantākas. Atkailināts cilvēciskās dabas portretējums katastrofas priekšā. Jāredz! No 21.oktobra.

ooo Džonijs Anglis atgriežas / Johnny English Reborn. Apvienojiet Džeimsu Bondu un detektīvu Klūzo, pievienojiet nedaudz Mistera Bīna, un – lūk, Džonijs Anglis! Spiegu filma, kas ar veselīgu pašironiju parodē sava žanra pārspīlēto nopietnību. Netrūkst ne daudzreiz redzētu joku, ne britu melnā humora, nedz farsa. Taču savu pretenziju – būt smieklīgai – filma sasniedz godam. No 21.oktobra.

oo Nodevība / Setup. Filmu glābj ainas, kurās parādās Brūss Viliss, tikai žēl, ka kopvērtējumā to garums nepārsniedz 10 minūtes. Citādi visai monotons trilleris, kura galvenās lomas atveidotāja, repera 50 Cent sniegums ir tik «izteiksmīgs», ka visu filmas laiku viņa sejā nepakustas ne vaibsts. No 21.oktobra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu