Brigmanis: ZZS lems par Dūklava deleģēšanu • IR.lv

Brigmanis: ZZS lems par Dūklava deleģēšanu

26
Valsts prezidents Andris Bērziņš un ZZS līderis Augusts Brigmanis. Foto: Edijs Pālens, LETA

Dombrovskis ZZS izteicis piedāvājumu deleģēt darbam valdībā bijušo zemkopības ministru

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ceturtdien lems, vai deleģēt valdībā Jāni Dūklavu, ņemot vērā, ka šādu aicinājumu ir izteicis topošās koalīcijas premjera amata kandidāts un pašreizējais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vieotība), trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu sacīja ZZS līderis Augusts Brigmanis.

Brigmanis apliecināja ZZS gatavību strādāt valdībā, vai noslēdzot koalīcijas līgumu vai arī citā formā. Ceturtdien Dombrovska piedāvājumu apspriedīs ZZS valdē un frakcijā, un lēmums šajā jautājumā vēl nav pieņemts, vēsta LETA.

Pēc tikšanās ar prezidentu ZZS pārstāvis – vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis – norādīja, ka nekāda šķelšanās ZZS rindās nav un nebūs.

Brigmanis apgalvoja, ka viņam ir bažas par topošās koalīcijas stabilitāti. Nestabilitāti apliecinot tas, ka otrdien Saeimas prezidijā Zatlera reformu partijas deputāti Ingu Biti un nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK deputātu Dzintaru Rasnaču ievēlēja tikai tāpēc, ka par viņiem balsoja ZZS.

Jautāts par Ventspils mēra Aivara Lemberga (“Latvijai un Ventspilij”) ietekmi uz ZZS, Brigmanis norādīja, ka “Lembergs ir skaidri un gaiši pateicis, ka distancējas no ZZS valdes darba un valdības veidošanas procesa”. To apliecinot tas, ka ZZS valdē no partijas “Latvijai un Ventspilij” strādās cits cilvēks, nevis Lembergs. Jautāts, vai viņš var dot garantijas, ka Lembergs neietekmēs ZZS darbu valdībā, Brigmanis atvaicāja: “Kāpēc jādod garantijas?”

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš trešdien tiksies ar vairāku politisko partiju pārstāvjiem, lai runātu par koalīcijas veidošanas procesu.

Bērziņš jau ticies ar ZZS, bet tagad paredzēta tikšanās ar Zatlera reformu partijas (ZRP) līderi Valdi Zatleru, vienu no “Vienotības” līderiem un potenciālo premjera amata kandidātu Valdi Dombrovski (V) un “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK līderi Raivi Dzintaru.

Bērziņš sešu Zatlera reformu partiju (ZRP) atstājušo deputātu balsis vērtē skeptiski un no partijām sagaida risinājumus koalīcijas modelim, kuram būtu nodrošināts “uzticams vairākums” – viņš šoreiz sagaida piedāvājumu koalīcijai ar vairāk nekā 50 balsīm.

Pēc Krapānes vārdiem, prezidents būs neapmierināts, ja saglabāsies pašreizējā situācija. Viņš nepiekrīt koalīcijas modelim, kuram ir tik mazs – 50 deputātu – atbalsts Saeimā.

 

Komentāri (26)

austrisv 19.10.2011. 12.26

Ko tauta savēlēja, no tā tad arī jātaisa tā mīkla.
Bērziņš acīmredzot spiež, lai vecos komuņāgas atkal pielaistu pie siles. ZM ir tā ministrija, kurai , cik atceros, nekad neko no finansējuma, nenogrieza. Tad jau Boldišēvics atkal varēs baroties vēl treknāks un resnāks!
Bērziņ, atjēdzies!

+5
0
Atbildēt

0

buchamona 19.10.2011. 12.46

Ja Dombrovskis aicina ZZS deliģēt valdībā Duklavu, tad vilkt priekšā šādam risinājumam kaut kādas līnijas, tas būtu apliecinājums tam, ka ZRP nespēj domāt valstiski.
Zatlers nedrīkstēja salaist dēlī savu partiju, ja tik ļoti viņam rūp tās seja, vai “mundiera gods.” Cita nozīme šai pozai vairs nav, jo šobrīd, atšķirībā no 10 Saeimas, SC +ZZS vairs nav Saeimas vairākums.

+4
0
Atbildēt

1

    raimonds_bossltd > buchamona 19.10.2011. 13.55

    to rinķī apkārt
    Zatlers to var izdarit, pazaudejot savu partiju un kopa ar trim, cetriem saviem nelietigakiem domubiedriem pievienoties SC un palikt destruktiva opozicija 3 gadus.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

zauls 19.10.2011. 13.00

Es negribu pilnīgu maksas augstāko izglītību saviem bērniem un negribu teorētiķi Ķīli kā izglītības ministru
========================================
ZZS Rivža bija labāka?

+3
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu